Κυνηγετικός Σύλλογος Καλαμάτας: Διαμαρτυρία για απαγόρευση μετακίνησης για κυνήγι

 Για την απαγόρευση της μετακίνησης για κυνήγι διαμαρτυρήθηκε χθες ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μούζος, επικρίνοντας δριμύτατα την κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε εχθρική απέναντι στην κυνηγετική οικογένεια.

“Διαμαρτυρόμαστε για την άδικη αντιμετώπιση απέναντί μας, που δεν πρόκειται να ξεχαστεί”, είπε ο πρόεδρος και παρατήρησε πως “σε ολόκληρη την Ευρώπη το κυνήγι επιτρέπεται, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Η κυβέρνηση απαγόρευσε άδικα τη μετακίνηση για κυνήγι, επιλέγοντας συνειδητά το δρόμο της ρήξης με τον κόσμο μας”.
Ο Κ. Μούζος απαίτησε “από την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας να σταθεί απέναντι από αυτούς που είναι εχθροί των Ελλήνων κυνηγών” και διευκρίνισε ότι “το κυνήγι είναι τρόπος ζωής και ο κυνηγός σέβεται το φυσικό περιβάλλον, επειδή το γνωρίζει καλύτερα από όλους και ζει μέσα σε αυτό”.
Για τον καθοριστικό ρόλο των κυνηγών στην προστασία της πανίδας επεσήμανε: “Τα χρήματα που πληρώνουν κάθε χρόνο οι κυνηγοί για την ετήσια άδεια ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ, μέρος των οποίων πηγαίνει για αποκλειστική χρηματοδότηση της Θηροφυλακής. Η Θηροφυλακή βρίσκεται μέρα και νύχτα στο βουνό, προστατεύοντας την πανίδα και τη σωστή άσκηση του κυνηγιού. Οι κυνηγοί είναι πολύ σημαντικοί στον έλεγχο του υπερπληθυσμού των αγριογούρουνων που έχουν φθάσει σε αστικές περιοχές. Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι έχουν δημιουργήσει συνεργεία δίωξης για τα αγριογούρουνα και τα υβρίδιά τους”.
Ολοκληρώνοντας, ενημέρωσε ότι “η Κυνηγετική Συνομοσπονδία κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την απαγόρευση της μετακίνησης για το κυνήγι” και διαβεβαίωσε πως “εμείς ως σύλλογος θα συνεχίσουμε τις ενέργειες για την αδικαιολόγητη απαγόρευση του κυνηγιού, γνωρίζοντας ότι έχουμε απέναντί μας μια κυβέρνηση εχθρική στην κυνηγετική οικογένεια”.


“ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ”
Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας είπε ότι “φέτος εκδόθηκαν 2.100 άδειες, όλα τα χρήματα που πληρώθηκαν, χάθηκαν” και σημείωσε: “Το κυνήγι στη Μεσσηνία είναι τους τελευταίους μήνες, Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο. Με την απαγόρευση, εμείς στη Μεσσηνία δεν έχουμε κυνηγήσει μέχρι τώρα”.
Επικρίνοντας την κυβέρνηση, παρατήρησε ότι “μας αντιμετώπισαν χωρίς να συζητήσουν μαζί μας. Αποφάσισαν μόνοι τους χωρίς να συμβουλευτούν κανέναν από την κυνηγετική οικογένεια”. Απάντησε ότι δεν έκαναν κάποια κινητοποίηση για να διαμαρτυρηθούν, “γιατί έχουμε ευθύνη απέναντι στην κοινωνία, καθώς θα συγκεντρώνονταν 2.000 άτομα σε πρόσκληση του συλλόγου και θα υπήρχε πρόβλημα με την πανδημία”.
Τέλος, ενημέρωσε ότι σε αυτό το διάστημα της απαγόρευσης η Θηροφυλακή του συλλόγου αντιμετώπισε πολλές παραβάσεις στο κυνήγι, καθώς εντόπισε άτομα να κυνηγούν νύχτα, με θηλιές και με αγκίστρια.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια