Συνάντηση Κ.Ο.Ε. με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Συνάντηση με τον Υπουργό πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα η Πρόεδρος Ιωάννα Γαλανού & ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Γκουζούνας, εκπροσωπώντας το ΔΣ του ΚΟΕ.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ φιλικό & εποικοδομητικό κλίμα, μετά από σχετικό αίτημά μας, προκειμένου να συζητήσουμε με τον Υπουργό θέματα που άπτονται των Αγώνων Κυνηγετικών Ικανοτήτων (ΑΚΙ) τα οποία υπάγονται & αδειοδοτούνται από το ΥΠΕΝ.

Αναλύσαμε στον κ. Σκρέκα τον τρόπο & την αναγκαιότητα διεξαγωγής Προκριματικών Αγώνων ώστε να μπορεί να εκπροσωπηθεί η χώρα μας με Εθνικές Ομάδες, εφόσον πραγματοποιηθούν τα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα της FCI, σεβόμενοι πάντα τη δημόσια υγεία & τους κανόνες για την αποφυγή διάδοσης του covid.

Στη συνέχεια αν & το θέμα δεν άπτεται άμεσα των αρμοδιοτήτων του κ. Σκρέκα, συζητήσαμε για τις επερχόμενες τροποποιήσεις του Ν.4039/12 & τις περιρρέουσες φήμες για την στείρωση όχι μόνο αδεσπότων αλλά & δεσποζόμενων σκύλων με εξαιρέσεις.

Επισημάναμε την σοβαρότητα με την οποία θα πρέπει ο Νόμος να προστατεύσει την διάσωση & να υποστηρίξει τη βελτίωση & Διεθνή Αναγνώριση των αυτόχθονων Ελληνικών Φυλών σκύλων, που αποτελούν πολιτιστική μας κληρονομιά & φυσικά να θεσμοθετήσει τους Ερασιτέχνες Εκτροφείς Σκύλων, που αποτελούν τον κορμό για την διατήρηση όλων των Καθαρόαιμων Φυλών, που εκτός από απλοί σύντροφοι είναι τόσο χρήσιμοι στην κοινωνία, ανάλογα με τη Φυλή τους.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια