Κ.Ο.ΜΑ.Θ: Για άλλη μια φορά συνεχίζεται ο παραλογισμός


Η 
ΥπΑπόφαση δεν επιτρέπει τη χρήση σκύλου δίωξης για τη θήρα αγριόχοιρου

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης σας ενημερώνει πως εκδόθηκε η Απόφαση του ΥΠΕΝ (Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/6742/253/24-1-2021) «Τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/ 68735/1777/14-7-2020 απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Ρυθμίσεις θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2020 – 2021» (Β’ 3053)» όπου παρατείνεται σε όλη την Ελλάδα η θήρα Αγριόχοιρου έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021, με συμμετοχή έως 4 κυνηγών ανά ομάδα. 

 Απόφαση ΥΠΕΝ για Παράταση θήρας αγριόχοιρου 

 Η Υπ. Απόφαση δεν επιτρέπει τη χρήση σκύλου δίωξης για τη θήρα αγριόχοιρου, γεγονός που θα πρέπει να διορθωθεί άμεσα και σίγουρα πριν την εφαρμογή της. 
Αν την Κυβέρνηση την ενδιέφερε πράγματι η ρύθμιση του πληθυσμού αγριόχοιρων θα επέτρεπε το κυνήγι (με μέτρα υγειονομικής προστασίας) όλους αυτούς τους μήνες!

 Και δεν θα αναγκαζόταν υπό την πίεση των καταστάσεων λόγω πανώλης να βγάλει μια απόφαση για θήρα αγριόχοιρου τον Φεβρουάριο. Τα παραπάνω συμβαίνουν ενώ ισχύει ακόμη η απαγόρευση μετακίνησης για την άσκηση της θήρας χωρίς κανένα επιστημονικό και λογικό επιχείρημα, από τις 7 Νοεμβρίου που ξεκίνησε η καραντίνα μέχρι σήμερα. 
Το αποτέλεσμα των λανθασμένων χειρισμών της Κυβέρνησης απέναντι στο κυνήγι και τους κυνηγούς, έχει συνέπειες και στην Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων, και στις ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες και αλλού. 
 Η Κυβέρνηση οφείλει έστω και αυτήν την ύστατη στιγμή να αλλάξει στάση, να επιτρέψει άμεσα τις μετακινήσεις για άσκηση της θήρας υπό τους όρους που προβλέπονται στις σχετικές αποφάσεις και να αρχίσει επιτέλους να αντιμετωπίζει τους κυνηγούς και τις κυνηγετικές οργανώσεις όντως σαν συνεργάτες, σε ότι αφορά στο κυνήγι και να σταματήσει να τους απαξιώνει με το χειρότερο τρόπο, όπως έπραξε μέχρι σήμερα.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια