Καλαμάτα: Κυνηγοί και ψαράδες διαμαρτυρηθηκαν για την απαγόρευση των αγαπημένων τους συνηθειών


 Για την απαγόρευση των αγαπημένων τους συνηθειών, του κυνηγιού και του ψαρέματος, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, διαμαρτυρήθηκαν χθες το πρωί δεκάδες κυνηγοί και ερασιτέχνες ψαράδες, σε συγκέντρωσή τους στην προκυμαία του λιμανιού της Καλαμάτας.

Πρόκειται για μία πρώτη αντίδραση, όπως είπαν, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες επίκειται και νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας εντός της εβδομάδας σε άλλο σημείο της Καλαμάτας.
Ψαράδες και κυνηγοί έκαναν λόγο για θέατρο του παραλόγου, μίλησαν για παράλογη και παράνομη απόφαση, εξέφρασαν την ελπίδα η φωνή τους να ακουστεί στην κυβέρνηση, ενώ δεν έλειψαν και οι απόψεις για στοχευμένη άποψη.


Βίντεο από: www.tharrosnews.gr

Αναλυτικά:

Ο ερασιτέχνης ψαράς Δημήτρης Μπαρμπετσέας είπε: “Είμαστε εδώ για μια συμβολική διαμαρτυρία στο θέατρο του παραλόγου που συνεχίζει η κυβέρνηση. Δεν είναι δυνατόν όλοι οι συμπολίτες μας να μπορούν να πάνε στη θάλασσα και το βουνό μ’ ένα μήνυμα 6. Οι μόνοι που δεν έχουμε δικαίωμα να στείλουμε το 6 μήνυμα είμαστε οι ψαράδες και οι κυνηγοί. Οσο για τη διασπορά του ιού, που λένε ότι εμπεριέχει κίνηση το ψάρεμα και το κυνήγι, την ίδια απόσταση θα διανύσω εγώ από το σπίτι μου να πάω στο λιμάνι να πάρω τη βάρκα μου, τους ίδιους ανθρώπους θα συναντήσω -κανέναν δεν θα συναντήσω-, την ίδια απόσταση όταν θα πάω να κάνω σκι, κανό, όταν θα πάω να κάνω το κολύμπι μου. Αυτό ισχύει και για τους κυνηγούς. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η κυβέρνηση συνεχίζει σε αυτό το θέατρο παραλόγου. Πιστεύω με αυτή τη συμβολική διαμαρτυρία να εισακουστούμε στην κυβέρνηση. Και θα έρθουμε πιο δυναμικά στην Καλαμάτα τις επόμενες ημέρες”.
Ο Νάσος Βουγιουκλής του Συλλόγου Ερασιτεχνών Ψαράδων “Νηρέας” παρατήρησε: “Μαζευτήκαμε για να διαμαρτυρηθούμε σε αυτό τον παραλογισμό, που είναι στοχευμένος πάνω μας και να ακουστεί η φωνή μας σε όλη την Ελλάδα ότι αυτό που κάνουμε είναι εντελώς ασφαλές και προσφέρει πάρα πολλά στην υγεία μας, ειδικά στον ψυχισμό μας. Ανέκαθεν το κυνήγι και το ψάρεμα ήταν μια ενασχόληση που έφερνε σε επαφή τον άνθρωπο με τη φύση. Θεωρώ άδικο και παράλογο να ισχύει αυτή η απαγόρευση. Πιστεύω αυτοί που έχουν πάρει αυτά τα μέτρα να το σκεφθούν και με λογική να αποφασίσουν, ώστε να μας αφήσουν πάλι να δραστηριοποιηθούμε. Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι στοχευμένο, αλλά λάθος εκτιμήσεις και όλα θα διορθωθούν”.



Ο Στέλιος Κόνδυλας είπε: “Οταν όλοι οι λοιμωξιολόγοι και οι προτάσεις της επιτροπής είναι ότι το ψάρεμα και το κυνήγι δεν είναι επιβαρυντικά για τον Covid, οι επαναλαμβανόμενες αυτές αποφάσεις της κυβέρνησης είναι στοχευμένες. Πιστεύω ότι έρχεται αργά αλλά σταθερά η κατάργηση του ελεύθερου κυνηγιού και του ελεύθερου ψαρέματος, όπως το ξέραμε. Θεωρώ ότι στόχος της κυβέρνησης είναι όσο περνάει ο καιρός να περιορίζεται και να εμπορευματοποιείται το μέχρι τώρα ελεύθερο κυνήγι και ψάρεμα. Θεωρώ ότι είναι ένα πολιτικό παιχνίδι που παίζει η κυβέρνηση με τους διάφορους ψευτοοικολόγους, γιατί ο πραγματικός οικολόγος δεν μπορεί να μην καταλαβαίνει ότι ο κυνηγός και ο ψαράς είναι οι πρώτοι που θέλουν ένα υγιές περιβάλλον, όσον αφορά τη χλωρίδα και την πανίδα. Η κυβέρνηση παίζει με αυτές τις ομάδες, προσβλέποντας να βάλει στο εκλογικό της ταγάρι και τις ψήφους αυτών των ψευτοοικολόγων. Δεν χωρίζει τίποτα τους κυνηγούς και τους ψαράδες από τους πραγματικούς οικολόγους. Τους κυνηγούς τους θεωρεί δεδομένους. Να αναλάβει τις ευθύνες του ο κ. Μητσοτάκης και να σταματήσει αυτόν τον παραλογισμό και την άδικη στοχοποίηση των κυνηγών και των ψαράδων”.

Ο κυνηγός Αντώνης Μάλαμας είπε: “Αυτό το πράγμα δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Είναι παράνομο κατά τη γνώμη μου όλη η Ευρώπη να κυνηγάει ελεύθερα, ενώ εμείς εδώ στην Ελλάδα να μην μπορούμε να κυνηγήσουμε, αλλά και να μην μπορούμε να βγάλουμε και τα σκυλιά μας, έστω για 10 λεπτά στο βουνό. Τα κυνηγετικά σκυλιά μας θα πρέπει τουλάχιστον να εξασκούνται 3 - 4 ώρες την εβδομάδα. Είναι παράνομο και παράλογο αυτό που κάνει η κυβέρνηση. Πιστεύω να ακουστεί η συγκέντρωσή μας και να πάρουν μέτρα, να μην αδικούμαστε οι κυνηγοί και οι ψαράδες. Για να πάει ο πρωθυπουργός στο βουνό με τη Μαρέβα, μπορούσαν να πάνε. Εμείς απαγορεύεται να φύγουμε 2 χιλιόμετρα από το σπίτι μας. Αυτά τα μέτρα είναι άδικα και είμαστε αντίθετοι”.



ΠΗΓΗ: https://eleftheriaonline.gr/

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια