Κύπρος: Επιστολή του Κινήματος Ε.Κ.Κ. για νέα μέτρα

Το Κίνημα ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών με επιστολή του καλεί τον Υπουργό Υγείας όπως λάβει υπόψη του όλες τις πτυχές της κοινωνίας και οικονομίας πριν λάβουν νέα μέτρα. 

 Αυτούσια η επιστολή 

Προς Υπουργό Υγείας 
Κοινοποίηση Επιδημιολογική Ομάδα, Σύμβουλο Προέδρου της Κ.Δ για κυνηγετικά θέματα,

Από Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών

Θέμα : Πιθανή επιβολή νέων μέτρων και επιπτώσεις  

Έντιμε κύριε Υπουργέ 

 Κατανοούμε ότι η πατρίδα μας βρίσκεται σε μια δεινή κατάσταση με τον επιδημιολογική δείκτη να ανεβαίνει ανησυχητικά. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα ανταπεξέλθουμε της όλης κατάστασης και θα επιστρέψουμε στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής μας. Είναι ορατό ότι πιθανό να προκύψουν νέα περιοριστικά μέτρα για περιορισμό της πανδημίας.
 Θεωρούμε όμως ότι τα νέα μέτρα δεν πρέπει να περιορίζουν εντελώς την ατομική ενασχόληση των πολιτών είτε με την άθληση, είτε με εξόδους στους στην φύση και ενασχόληση με δραστηριότητες. Κάτι τέτοιο θα επιδρούσε αρνητικά τόσο στην είδη τσακισμένη ψυχολογία των πολιτών όσο και στην επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης εκατοντάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αρκετές επιχειρήσεις ασχολούνται με συγκεκριμένα αντικείμενα όπως το κυνήγι, το ψάρεμα αλλά και άλλες ατομικές δραστηριότητες και μετά βίας πλέον επιβιώνουν. 

Η ατομική μετακίνηση των πολιτών για συγκεκριμένες δραστηριότητες σε ανοιχτούς χώρους, με συγκεκριμένα μέτρα και χωρίς να υπάρχει συνάθροιση, θεωρούμε όσο και εάν δεν είμαστε ειδήμονες ότι δεν μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον επιδημιολογικό δείκτη. 
Μπορεί όμως να τονώσει την ψυχολογία των ανθρώπων , μπορεί να εκγυμνάσει τους ανθρώπους αλλά και να παρέχει ψυχολογική υποστήριξη στον κόσμο για να επιβιώσει αυτές τις δύσκολες εποχές. Παράλληλα ιδιαίτερα για τους κατόχους κυνηγετικών σκύλων η άσκηση τους στο βουνό είναι ο μόνος τρόπος για να ικανοποιηθούν οι ηθολογικές ανάγκες των σκύλων εργασίας. 

Παρακαλούμε όπως λάβετε σοβαρά υπόψη σας τα πιο πάνω σε τυχόν επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων. 

Με εκτίμηση 
Άριστος Αριστείδου 
Εκπρόσωπος τύπου Κ.Ε.Κ.Κ



ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια