Μετακίνηση εκτός νομού, κυνήγι και ψάρεμα μπαίνουν στον «πάγο»


Εξαιρετικά κρίσιμες χαρακτηρίζονται οι επόμενες ημέρες, μέχρι και την Παρασκευή, καθώς στην περίπτωση που τα κρούσματα συνεχίσουν να αυξάνονται δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέα μέτρα. 
Όλα δείχνουν ότι κυνήγι, ψάρεμα, χιονοδρομικά κέντρα και μετακίνηση εκτός νομού μπαίνουν στον πάγο.
Οι λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση φαίνεται πως ανησυχούν, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται τις τελευταίες μέρες, ενώ το μεταλλαγμένο στέλεχος βρίσκεται και στην Ελλάδα, γεγονός που δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα, αλλά και να καθυστερήσει το άνοιγμα άλλων δραστηριοτήτων. 
 Μετά από το Σαββατοκύριακο, που τα νούμερα είναι χαμηλά και ανακοινώνονται την Κυριακή και τη Δευτέρα, χθες, οπότε και έγιναν συνολικά 36.000 τεστ, τα νέα κρούσματα έφτασαν τα 842, ενώ τα επόμενα 24ωρα αναμένεται ν’ αποτυπωθεί στα επιδημιολογικά δεδομένα και ν’ αξιολογηθεί το άνοιγμα των καταστημάτων. 
Μάλιστα χθες ο πρωθυπουργός έδειξε προς την κατεύθυνση των νέων περιοριστικών μέτρων μπροστά στο ενδεχόμενο να υπάρξει ένα τρίτο κύμα. 

 Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα πάντως, δεν φαίνεται να αλλάζει ο αρχικός σχεδιασμός για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων την ερχόμενη Δευτέρα. Από την άλλη γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι δεν θα υπάρξουν άλλες αποφάσεις για άνοιγμα δραστηριοτήτων, όπως κυνήγι, ψάρεμα, χιονοδρομικά κέντρα και μετακινήσεις εκτός νομού. 


 Το μεταλλαγμένο στέλεχος στην Ελλάδα 

Τα ύποπτα δείγματα που εξετάζονται από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) ανέρχονται σε 200, περίπου, ενώ οι ανακοινώσεις από πλευράς ΕΟΔΥ, επί των αποτελεσμάτων, θα γίνουν την Πέμπτη. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, πρόκειται για δείγματα που έφτασαν στο ΙΙΒΕΑΑ από Αττική - όπου φέρεται ήδη να είχε εντοπιστεί «ορφανό» κρούσμα της μετάλλαξης - και Θεσσαλονίκη.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια