Επιστολή της Κ.Ο.ΜΑ.Θ. στον Βουλευτή Ν.Δ. κ. Στρ. Σιμόπουλο


ΚΟΜΑΘ

Προς κ. Στρ. Σιμόπουλο

Βουλευτή Ν.Δ. Α’ Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη 20-01-2021

Κύριε Βουλευτά, 

Το Δ.Σ. της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τις απαράδεκτες και εντελώς λανθασμένες δηλώσεις σας στην πρόσφατη εκπομπή ΕΡΤ “Μαζί το Σαββατοκύριακο” αναφερόμενος στο κυνήγι.

Εκεί εντελώς ανυπόστατα αναφέρατε για το κυνήγι «…που και στην οικονομία δεν φέρνει τίποτε»!!! Η μετέπειτα προσπάθεια σας να ανασκευάσετε αυτά που άκουσε όλη η Ελλάδα ασφαλώς και δεν αποτελούν συγχωροχάρτι για εμάς. Γιατί άλλο είναι να κατηγορείτε και να υποβαθμίζετε τη σημασία της θήρας στο Εθνικό Κρατικό Κανάλι και άλλο είναι να κάνετε μια ανάρτηση στο προσωπικό σας λογαριασμό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
Οι δηλώσεις σας αυτές απαξιώνουν όχι μόνο την τεράστια σημασία του κυνηγίου στην εθνική οικονομία, αλλά στρέφονται και κατά των χιλιάδων κυνηγετικών καταστημάτων και επιχειρήσεων, με χιλιάδες εργαζόμενους, που οι επιλογές της σημερινής Κυβέρνησης εναντίον της θήρας έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο. Επιπλέον το κυνήγι αποτελεί μοχλό οικονομικής ανάπτυξης της περιφέρειας και δεκάδες μικρές επιχειρήσεις στα ορεινά χωριά συντηρούνται από τους κυνηγούς. Το κυνήγι είναι μεγάλος παράγοντας του χειμερινού τουρισμού της Ελλάδας.
Επειδή λοιπόν τοποθετείστε δημόσια σας θέτουμε υπόψη την ειδική έρευνα που πραγματοποίησε η MRB όπου προκύπτουν τα εξής μεγέθη:

• 7.000 θέσεις εργασίας εργαζομένων στον κυνηγετικό κλάδο
• 2.000 επιχειρήσεις κυνηγετικών ειδών
• 180.000.000 € έσοδα δημοσίου από έκδοση αδειών και Φ.Π.Α
• 1.000.000.000 € τουλάχιστον ως ετήσιος τζίρος για το κυνήγι.

Ο ετήσιος τζίρος κυνηγιού προκύπτει από τις άμεσες και έμμεσες δαπάνες των κυνηγών για έξοδα κυνηγετικών ειδών, εξοπλισμού, έξοδα για κυνηγόσκυλα (τροφή, κτηνιατρική φροντίδα, κ.ά), έξοδα μετακινήσεων, εστίασης, διαμονής και άλλες δαπάνες.
Επομένως περισσότερα από 1 δις Ευρώ ετησίως πηγαίνουν στην πραγματική οικονομία και συνιστούν τεράστια συμβολή στην δημιουργία θέσεων εργασίας και εισοδήματος, γεγονός που αποτελεί τεράστιο οικονομικό στόχο για την Ελλάδα στην σημερινή εποχή.
Αυτά για έναν κλάδο …. που και στην οικονομία δεν φέρνει τίποτε, όπως δηλώσατε.
Ο κυνηγετικός κόσμος θα συνεχίσει να εργάζεται για την προάσπιση της θήρας, ενώ επίσης διαθέτει συλλογική μνήμη

Με τιμή
Ο Πρόεδρος    Πολυχρόνης Ιωάννης
Ο Γενικός Γραμματέας    Καλογεράκος Νικόλαος

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια