ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ


Εντονη διαμαρτυρία του αντιδημάρχου δήμου Τεμπών Αθ. Καραναστάση

Ο κ. Αθανάσιος Καραναστάσης, αντιδήμαρχος του δήμου Τεμπών και κυνηγός ο ίδιος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την απαγόρευση της θήρας, η οποία απαγορεύει το κυνήγι την περίοδο που θα διαρκέσει το νέο Lockdown

Επισημαίνει ότι «το κυνήγι, συνταγματικά και νομικά, είναι αναγνωρισμένο ως μια αθλητική δραστηριότητα, με άδειες, πιστοποιήσεις και ελέγχους, με αποτέλεσμα η απαγόρευσή του να είναι άκαιρη». 

 Ο ίδιος θεωρεί ανέντιμη τη στάση της κυβέρνησης, η οποία διαβεβαίωνε πως δε θα υπάρξει κάποιος περιορισμός, αλλά για μία ακόμη φορά συμπεριέλαβε και το κυνήγι ως παράνομη δραστηριότατα. 

 “Οι κυνηγοί νιώθουν δυσαρεστημένοι και εξαπατημένοι με την απόφαση αυτή, γιατί έβγαλαν άδειες κυνηγιού, πληρώνοντας χρήματα, χωρίς τελικά να τις χρησιμοποιήσουν για όλο το χρονικό διάστημα για το οποίο πλήρωσαν και επιπλέον οι ημέρες κυνηγιού που απέμειναν μέχρι το τέλος της κυνηγετικής περιόδου είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού”, τονίζει ο κ. Αθανάσιος Καραναστάσης. 

 “Στο πλαίσιο της γενικής απαγόρευσης, η διαχείριση από το υπουργείο ήταν λανθασμένη και βιαστική. Είναι λογικό να επιτρέπεται η ορειβασία, το τρέξιμο και η ποδηλασία στο βουνό και να απαγορεύεται το κυνήγι, το οποίο θεωρείται και αυτό μετην σειρά του άθλημα; Άλλωστε, για λόγους ασφαλείας, οι κυνηγοί απέχουν, πάνω στο βουνό, πολλά μέτρα ο ένας από τον άλλον. Άρα δεν είναι λογικό να υποστηρίζεις πως με το κυνήγι μπορείς να μεταδώσεις τον ιό. Το κυνήγι θα έπρεπε να επιτρέπεται με περιορισμούς, όπως και τα υπόλοιπα αθλήματα και δραστηριότητες στην εξοχή, ώστε ο κόσμος να μείνει ευχαριστημένος” συμπληρώνει ο Αντιδήμαρχος.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια