Π.Γραμματσούλιας στη ΔΡΤ: “Αψυχολόγητη η απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του κυνηγιού”

 


Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης μίλησε ο πρόεδρος της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Γραμματσούλιας. Αρχικά σχολιάζοντας την νέα απαγόρευση του κυνηγιού μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, δήλωσε: 

“Ήταν μια απόφαση που μας πίκρανε. Ήταν μια αψυχολόγητη απόφαση, χωρίς καμία αιτιολόγηση και αγνοώντας την βούληση των 180.000 κυνηγών. Η απόφαση αυτή με κάνει να σκέφτομαι ότι το αντι-κυνηγετικό λόμπι στην Ελλάδα, αποδείχτηκε πολύ πιο ισχυρό από εμάς”, 

ενώ μίλησε και για την συνεισφορά των θηροφυλακων, που προστατεύουν – όπως τόνισε –  και το περιβάλλον και το θήραμα και την φύση.

Όπως ανέφερε ο κ. Γραμματσούλιας η Ομοσπονδία είχε κάνει πολλές επαφές με υπουργούς και παράγοντες – από την πρώτη κιόλας στιγμή που εμφανίστηκε ο κορωνοϊός – και είχε πάρει διαβεβαιώσεις, πως δεν θα απαγορευτεί το κυνήγι ως δραστηριότητα.
 “Η κυβέρνηση δεν είδε με σοβαρότητα το θέμα των κυνηγών”,
ανέφερε στην συνέχεια, ενώ απαντώντας στο πως θα αντιδράσουν στην περίπτωση μιας νέας απαγόρευσης μετά τις 11 Ιανουαρίου, τόνισε πως στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο θα ληφθούν οι αποφάσεις για το θέμα αυτό. Τέλος μίλησε για το θέμα των αδειών και για τα όσα ακούστηκαν πως οι κυνηγετικές άδειες θα ισχύσουν και για την επόμενη χρονιά, ξεκαθαρίζοντας, πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί, γιατί τα έσοδα του κάθε συλλόγου και της Ομοσπονδίας προέρχονται από αυτές τις άδειες. “Είναι εγκληματικό αυτό. 
Αν ισχύσει αυτό που είπε ο κ.Πέτσας θα πρέπει να βάλουμε λουκέτο στους συλλόγους και τις ομοσπονδίες” δήλωσε, ενώ πρόσθεσε: “Έχουμε απευθυνθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, για να μας ενισχύσει οικονομικά στο κομμάτι της θηροφυλακής. Υπάρχουν σκέψεις για όλα τα θέματα, οι οποίες θα συζητηθούν στο επόμενο συμβούλιο” 

Τέλος έστειλε τις ευχές του για το νέο έτος σε όλους τους κυνηγούς.



Πηγή: www.drt915.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

2 Σχόλια

  1. Με Αμυρα στο περιβάλλοντος; Ψάξτε σε βάθος χρόνου καί όχι τό σήμερα.Θυμισου Μπιρμπίλη κ.ο.κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/1/21, 7:24 π.μ.

      Του Αμυρα και του καθε αλλου πολιτικαντη πρεπει να τους κοψουμε την αλαζονια. Απλως πολιτικοι ειναι. Δηλαδη υπαλληλοι μας. Αν δεν τους αρεσει το κυνηγι να πανε σπιτια τους

      Διαγραφή