Κυνηγοί Θεσσαλονίκης: Δεν απαγορεύεται το κυνήγι


Παράνομη και αντισυνταγματική την τακτική της κυβέρνησης στο θέμα Κυνηγιού

Παράνομη και αντισυνταγματική χαρακτηρίζει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης την τακτική της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα του Κυνηγιού, ενώ το μεσημέρι της Παρασκευής έστειλε και εξώδικο στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά. 
«Δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει το κυνήγι. Σε όποιο Δασαρχείο κι αν ρωτήσετε δεν θα μπορέσουν να σας πουν ότι υπάρχει τέτοια απαγόρευση. Αυτό που απαγορεύεται είναι οι μετακινήσεις σε άλλους νομούς. Οπότε δεν μπορεί να βγαίνει ο Χαρδαλιάς και να λέει πως συνεχίζει να απαγορεύεται το κυνήγι», δήλωσε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Παντελάκης, ενώ σημείωσε πως αναμένουν και την έκδοση του σχετικού νέου ΦΕΚ για να δουν και τις λεπτομέρειες που θα ισχύσουν. 

 Όπως ανέφερε «Δεν μπορεί να κυνηγηθεί αγριόχοιρος με 4 μόνο άτομα. Επίσης από τις 20/1/2021 έχει λήξει η κυνηγετική περίοδος αγριόχοιρου και να για υπάρξει ξανά κυνήγι αυτού τους είδους ζώου θα πρέπει να βγει νέα ρυθμιστική θήρας». 
Εξάλλου πρόσθεσε πως η αφαίρεση κυνηγετικής αδείας για τρία χρόνια στους παραβάτες δεν μπορεί να ισχύσει καθώς δεν υπάρχει σχετικός νόμος που να το ορίζει. «Θεωρούμε πως αυτές οι πρακτικές εκ μέρους της κυβέρνησης δεν θα οδηγήσουν εύκολα σε λύσεις. Δεν ξέρουμε με ποιο σκεπτικό εφαρμόζουν τις αποφάσεις τους σχετικά με το θέμα του κυνηγιού. Μην ξεχνάτε πως οι κυνηγοί είναι κατά κάποιο τρόπο διαχειριστές της φύσης και βοηθούν τους δήμους και την πολιτική προστασία σε θέματα όπως στη νόσο των πτηνών, στην πανώλη αγριόχοιρων... 
Στο Πανόραμα, στο Σέι Σουχ υπάρχουν εκατοντάδες αγριογούρουνα. Πώς άραγε θα αφαιρεθούν αν προκύψει ανάγκη; Με τη βοήθεια του στρατού; Γιατί έρχεται η κυβέρνηση σε ρήξη με τους κυνηγούς, αλλά και τους ψαράδες; Δεν μας ζήτησαν καν την γνώμη μας. Γι’ αυτό και για όσα έχουν γίνει τους τελευταίους δυόμιση μήνες στείλαμε εξώδικο στον Χαρδαλιά», ανέφερε ο κ. Παντελάκης. 

 Μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει κάποια απάντηση. 
 Πάντως, όπως μας είπε, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει καταθέσει τις προτάσεις του για την διαχείριση στις περιαστικές περιοχές. 
«Αν πχ πρέπει να μειωθεί ο πληθυσμός αγριόχοιρου τότε θα πρέπει να ανοίξουν τα καταφύγια άγριας ζωής σε Χορτιάτη, Κουρή κλπ και να γίνει θήρα από παρέες ατόμων που κυνηγούν το συγκεκριμένο είδος», ανέφερε στην εφημερίδα "Τύπος Θεσσαλονίκης". έλος πρόσθεσε πως αναμένουν και τις αντιδράσεις από τους κυνηγετικούς συλλόγους σε Ξάνθη, Κομοτηνή κλπ. «Θα πάνε άραγε για κυνήγι στον Έβρο; Εγώ προσωπικά δεν θα πήγαινα. 
Τώρα είναι και περίοδος αναπαραγωγής», σχολίασε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια