Αλαλούμ με το αν θα ανοίξει το κυνήγι και το ψάρεμα.


 Μετά την “ψυχρολουσία” από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου στην ολομέλεια ξεκαθάρισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων των σχολείων, και ότι όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν, έρχεται το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του MEGA, να δώσει νέες ελπίδες αναφέροντας πως είναι σχεδόν βέβαιη η εισήγηση την Παρασκευή να επιτραπούν από την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 το ψάρεμα και το κυνήγι.

Πιο συγκεκριμένα, το δελτίο ειδήσεων έκανε λόγο για τη σταδιακή άρση του lockdown που επιχειρεί η κυβέρνηση μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή επιβεβαίωσε ότι το πρώτο θέμα που θα συζητήσουν οι λοιμωξιολόγοι την Παρασκευή είναι να ανοίξουν όλα τα σχολεία και οι υπόλοιπες δραστηριότητες να πάνε πιο πίσω.

Έτσι όλα δείχνουν ότι είτε την ερχόμενη Δευτέρα, είτε την επόμενη 1η Φεβρουαρίου θα λειτουργούν δια ζώσης και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Άλλωστε ήδη οι λοιμωξιολόγοι μεθαύριο θα έχουν στοιχεία από τη λειτουργία δύο εβδομάδων δημοτικών και νηπιαγωγείων αλλά και της τρέχουσας εβδομάδας όπου είναι ανοιχτά και τα μαγαζιά.

Υπό συζήτηση είναι να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού, μόνο στη περίπτωση που η επιτροπή επιτρέψει την λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων και μόνο γι’ αυτό το σκοπό.

Θα πρέπει δηλαδή κανείς να αποδείξει ότι κινείται εκτός νομού έχοντας κάνει κράτηση σε κάποιο χιονοδρομικό κέντρο.

Θεωρείται μάλλον βέβαιο ότι την Παρασκευή οι επιδημιολόγοι θα εισηγηθούν να επιτραπεί ξανά το κυνήγι και το ψάρεμα καθώς και η λειτουργία πρακτορείων ΠΡΟΠΟ.

Η λειτουργία της εστίασης σε κλειστούς χώρους θα πάει αρκετά αργότερα, κάποια στιγμή την άνοιξη. Όμως ενδέχεται, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, ίσως μέσα στο Φεβρουάριο να δοθεί η δυνατότητα να ανοίξει μόνο σε εξωτερικούς χώρους με σόμπες και μέτρα.

 

www.boatfishing.gr/

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια