Διαμαρτυρία του ΚΣ Καρδίτσας για την απαγόρευση κυνηγίου

 
Με αφορμή την συνεχιζόμενη και αναιτιολόγητη απαγόρευση μετακινήσεων για τη θήρα και την εμπαθή και ιδεοληπτική στοχοποίηση της κυνηγετικής δραστηριότητας, ο Κυνηγετικός Σύλλογός Καρδίτσας επιθυμεί να επισημάνει στους Υπουργούς της Κυβέρνησης που υπογράφουν την σχετική ΚΥΑ για τα μέτρα, τα εξής:

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, ενώ η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων έχει ήδη πάρει σαφή θέση υπέρ της άσκησης της κυνηγετικής δραστηριότητας και παρά τις διαρκείς μας παρεμβάσεις, τις επισημάνσεις και τις κραυγές αγωνίας των κυνηγών και του συνόλου των Κυνηγετικών Οργανώσεων, η κυβέρνησή σας με πείσμα, ιδεοληψία και εμμονή μας αποκλείει για πολλοστή φορά από την επαφή μας με τη φύση και μας απαγορεύει την μετακίνηση για το κυνήγι.
Ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς, με ύφος Σερίφη, χωρίς καμία αιτιολόγηση, μας κουνάει το δάχτυλο και μας απειλεί με τσουχτερά πρόστιμα την ίδια ώρα που η οικονομική δραστηριότητα σταδιακά ανοίγει και όλες οι υπόλοιπες υπαίθριες δραστηριότητες επιτρέπονται, εκτός από την μετάβαση για κυνήγι και ψάρεμα.
Η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός, δυστυχώς δεν έχουν ανταποκριθεί ακόμη στα συνεχή αιτήματά μας να ανοίξει η κυνηγετική δραστηριότητα και χωρίς να υπάρχει αιτιολόγηση, απαξιώνουν το σύνολο της Κυνηγετικής Οικογένειας. Τελικά ποιοί είναι οι πραγματικοί λόγοι της ιδεοληπτικής αρνητικής αυτής στάσης; Μήπως κυνηγοί και ψαράδες είμαστε το πραγματικό εμπόδιο στα σχέδια για την οριστική άλωση του φυσικού περιβάλλοντος για λόγους ενεργειακούς ; Υπάρχει σχέδιο που δεν το γνωρίζουμε; Είναι μόνο η ιδεοληψία απέναντι σε κυνηγούς και ψαράδες;
Να επισημάνουμε επίσης το κλίμα με τις απαράδεκτες υβριστικές δηλώσεις από “οικολογικούς” φορείς σε κάθε κυνηγετικό ατύχημα και την παράνομη δράση “αντισπισιστών” με εμπρησμούς γραφείων Κυνηγετικών Συλλόγων. Όλοι τους παραμένουν ακόμη ατιμώρητοι και στο απυρόβλητο. Κατάπληξη και συνάμα αγανάκτηση επίσης μας προξενούν οι δηλώσεις βουλευτών της κυβερνώσας παράταξης, που φαίνεται να αγνοούν τα εκατομμύρια ευρώ που εισπράττει κάθε χρόνο το Ελληνικό Δημόσιο από τα χαρτόσημα και τα τέλη για τη θήρα, καθώς και το σημαντικό αποτύπωμά της στην πραγματική οικονομία, ξεπερνώντας το 1,5 ΔΙΣ ευρώ σε ετήσια βάση.
Σε ολόκληρη την Ευρώπη, από τον Ατλαντικό έως τα Βαλκάνια και από το Βορρά έως την Κύπρο, το κυνήγι και το ψάρεμα ασκούνται κανονικά ή έστω με προϋποθέσεις εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού . Εμείς πρωτοτυπούμε και εφαρμόζουμε έναν ιδεοληπτικό νεοελληνικό παραλογισμό! Την ίδια ώρα που οι κυνηγοί διαχειρίζονται τη λύσσα, την γρίπη των πτηνών Η5Ν1 και ο κίνδυνος εξάπλωσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων είναι υπαρκτός, μέσα στα σύνορά μας, απειλώντας να ισοπεδώσει την ελληνική χοιροτροφία, η κυβέρνηση στοχοποιεί την κυνηγετική δραστηριότητα! Θα μας θυμηθούν κάποια στιγμή και γρήγορα μάλιστα, αλλά τότε θα είναι αργά για δάκρυα!
Είναι βέβαιο ότι θα διερευνήσουμε και την δυνατότητα προσφυγής στα Ελληνικά και Ευρωπαïκά Δικαστήρια για την αποζημίωση Συλλόγου και μελών μας για την ηθική τους βλάβη και ζημία, λόγω της αντίθεσης των επιλεκτικών μέτρων αποκλεισμού με το Σύνταγμα και το νόμο.
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας, καλεί τα χιλιάδες μέλη του σε ενότητα, επαγρύπνηση και αγωνιστική εγρήγορση. Η εμπάθεια και η ιδεοληψία ορισμένων κύκλων δεν θα μας κάμψουν και ταυτόχρονα δεν θα ξεχαστούν! Θα αγωνιστούμε για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς μας και για την συνέχιση της θηρευτικής δραστηριότητας.
Το κυνήγι προϋπήρχε ως πανάρχαια δραστηριότητα, υπάρχει στη σημερινή πραγματικότητα και θα συνεχίσει να υπάρχει στο μέλλον εναρμονισμένο με τη φύση και τον άνθρωπο!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια