Ανάληψη ευθύνης για τον εκρηκτικό μηχανισμό στον 3ο Κυνηγετικό Σύλλογο Αθηνών


Η ομάδα που αυτοαποκαλείται «Αγρίμια» ανέλαβε τη Τετάρτη, με ανακοίνωσή της σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, την ευθύνη για την επίθεση στο εντευκτήριο του 3ου Κυνηγετικού Συλλόγου Αθηνών στην Καισαριανή. 

Στις 28 Δεκεμβρίου άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδο των γραφείων του 3ου Κ.Σ. Αθηνών, στο ισόγειο κτιρίου επί των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης και Εφέσου στην Καισαριανή. Στο σημείο προκλήθηκε μικρής ισχύος έκρηξη με συνέπεια να υποστεί ζημιές η τζαμαρία των γραφείων και ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο ακριβώς μπροστά. Είναι η δεύτερη φορά που το εντευκτήριο του συγκεκριμένου Κ.Σ. δέχεται επίθεση. Τον Μάρτιο του 2019, η προκήρυξη ανάληψης ευθύνης έφερε την υπογραφή από ομάδα αντισπισιτών με την ονομασία “Μεγαλοδύναμοι Σφυροφόρες”

Στο κείμενό της η ομάδα των αυτοαποκαλούμενων αντισπισιστών παραδέχεται την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού. Όπως αναφέρουν, «για εμάς μόλις άρχισε η κυνηγετική περίοδος και τα θύματα είστε εσείς». Από την πλευρά του, ο 3ος Κυνηγετικός Σύλλογος Αθηνών, σε σχετική ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, κάνει λόγο για «άνανδρα & αξιολύπητα, πιθανώς ανθρωπόμορφα όντα, που αυτοαποκαλούνται “αγρίμια”». Και προσθέτει ότι, «όλα αυτά που περιγράφουν στο εμετικό τους αντικυνηγετικό παραλήρημα είναι ανυπόστατα, ψευδή και καταδεικνύουν αφενός την ασχετοσύνη που τους διακατέχει για το θέμα κι αφετέρου το απύθμενο μίσος τους για τον άνθρωπο, λόγω της δικής τους ανύπαρκτης υπόστασης». 

 Αναλυτικά το κείμενο ανάληψης: 

 Στις 28/12, ξημερώματα, κινηθήκαμε σιωπηλά και τοποθετήσαμε έναν εκρηκτικό μηχανισμό στον 3ο κυνηγετικό σύλλογο Καισιαριανής (εντευκτήριο), υπό το άγρυπνο βλέμμα των μπάτσων. Πρόκειται για αναγνωρισμένο σωματείο που συνεργάζεται με το υπουργείο περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής. 
Κάθε νύχτα που περνά είναι μια ακόμα ευκαιρία να σπάσουμε τις απαγορεύσεις και να ξεχυθούμε στους δρόμους για να ταράξουμε τα στάσιμα νερά αυτής της δυστοπικής πόλης που ούτε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια, ούτε τα λαμπερά στολίδια, μπορούν να καλύψουν τη μιζέρια και τη δυστυχία. Από τη μια είμαστε όλοι κλεισμένοι στα σπίτια μας για το “κοινό καλό” ενώ από την άλλη οι κυνηγοί, ανενόχλητοι, μπορούν να εξολοθρεύουν ότι κινείται. Παρά τις απαγορεύσεις και τα νέα μέτρα, με πρόφαση τον κορονοιό, που προσπαθούν να μας αποτρέψουν από την άμεση δράση εμείς αποδεικνύουμε πως η θέληση για περισσότερες πράξεις, από λόγια, μπορούν να γίνουν στο εδώ και το τώρα. 
Με το συγκεκριμένο μηχανισμό καταφέραμε να κατεβάσουμε όλη την τζαμαρία της πρόσοψης, να ανατινάξουμε την πόρτα και να κάψουμε το εσωτερικό του χώρου. Ο στόχος μας είναι, πέρα για πέρα, ξεκάθαρος ώστε να εκφράσουμε το μένος μας για τους πατροπαράδοτους σφάχτες της άγριας φύσης. Για εμάς κυνηγετικοί σύλλογοι, αμάξια, παρατηρητήρια, και γιατί όχι και οι ίδιοι οι κυνηγοί, είναι ένας ακόμα λόγος για δράση. Τα ζώα και η φύση ήταν και θα είναι πάντα τα θύματα της ανθρώπινης αλαζονείας και του σάπιου πολιτισμού που είναι χτισμένος πάνω σε γερές βάσεις εκμετάλλευσης και αλλοτρίωσης. 
Ο άνθρωπος καυχιέται για την εξέλιξη του είδους του, με τις επιστήμες και τις τεχνολογίες, αλλά την ίδια στιγμή επιλέγει τους πιο απάνθρωπους και απαρχαιωμένους τρόπους να διασκεδάσει με το να σκοτώνει, για χόμπυ, ότι ζωντανό και όμορφο υπάρχει στη φύση. Η φύση προσπαθεί με τους δικούς τις ρυθμούς να φέρει σε ισορροπία το έκτρωμα που έχει αφήσει πίσω της η ανθρωπότητα. Ο άνθρωπος, από την άλλη, εκμεταλλεύεται με ταχύτατους ρυθμούς τη φύση με σκοπό την πλήρη καταστροφή της. Σύμφωνα μάλιστα με την Ορνιθολογική εταιρία θανατώνονται ετησίως πάνω από 600.000 ζώα διαφόρων ειδών. Είναι τουλάχιστον ανήθικο, αν θέλετε να μιλήσουμε για ηθική, το να αποδεκατίζεις ολόκληρο οικοσύστημα για ένα καπρίτσιο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, πολλά άγρια ζώα πεθαίνουν αργά και βασανιστικά από μολυβδίαση από τα σκάγια των κυνηγών. Ο άνθρωπος, από την αρχή της ιστορίας του, δεν είχε το προνόμιο της άμεσης πρόσβασης σε τροφή. Ξεκίνησε ως καρποφάγο ζώο και στη συνέχεια έφτιαξε εργαλεία, με σκοπό το κυνήγι, καθώς δεν είχε την ικανότητα να σκοτώσει το θήραμα του και να καλύψει την ανάγκη του για τροφή. Ενώ έχουν περάσει τόσα χρόνια και ο άνθρωπος πλέον δεν χρειάζεται να κυνηγήσει, έξω στη φύση, για να διεκδικήσει την τροφή του, μιας και υπάρχει σε κάθε γωνία σουπερ μάρκετ με άπειρες επιλογές, συνεχίζει να συμπεριφέρεται σαν “απολίτιστος” άνθρωπος των σπηλαίων για να ικανοποιήσει το εγώ του. 
Αυτό μάλιστα, γίνεται αντιληπτό, γιατί θύματα των κυνηγών είναι και ζώα τα οποία δεν καταναλώνονται ως τροφή από τους ανθρώπους όπως πχ η αλεπού. Το κυνήγι, λοιπόν, δεν αποτελεί βασική ανάγκη για τον σύγχρονο άνθρωπο. Πρόκειτε για ένα ανόητο χόμπυ για ματαιόδοξους. Το σύγχρονο κυνήγι είναι ένα ακόμα μέσο κακοποίησης του περιβάλλοντος και μια λογική που μετατρέπει τη φύση και τα ζώα σε προιόντα προς κατανάλωση ανάλογα με τα κέφια του εκάστοτε ανθρώπου. Ως αντισπισιστές είμαστε κατά κάθε εκμετάλλευσης των μη ανθρώπινων ζώων, είτε σε βιομηχανίες και εργοστάσια, είτε σαν μια ακόμα επιλογή για διασκέδαση. Ένας λόγος ακόμα, που σιχαινόμαστε τους κυνηγούς, είναι γιατί χρησιμοποιούν μη ανθρώπινα ζώα ως εργαλεία για να καταφέρουν το σκοπό τους. Μη ανθρώπινα ζώα τα οποία μόλις γεράσουν, θεωρούνται άχρηστα, για αυτούς, και τα παρατάνε σε βουνά ή απομακρυσμένες περιοχές, αφήνοντας τα να πεθάνουν με τον πιο βάναυσο τρόπο, ή τα κρεμάνε ζωντανά για να τα αποτελειώσουν. 
Επίσης επιδίδονται σε παράνομες αγοραπωλησίες κυνηγόσκυλων από γέννες και εκτροφεία όπου έχουν σε άθλιες συνθήκες τα τόσο “πολύτημα” εργαλεία τους. Αν το εργαλείο πάλι δεν βγει “σωστό”, όπως τους υποσχέθηκε ο εκτροφέας, έχει την ίδια κατάληξη με το “παλιό” και “γερασμένο”. Όταν ο κυνηγός σιγουρευτεί ότι το εργαλείο είναι κατάλληλο, μετά από εξαντλητική εκπαίδευση, πετιέται σε ένα κουτί και αναγκάζεται να υπομείνει χιλιόμετρα και ακραίες καιρικές συνθήκες μέχρι τον τελικό προορισμό. Όλη αυτή η διαδικασία και ιδιοσυγκρασία μας φαίνεται αρρωστημένη και αδιανόητη. Επιστρέφουμε την ελάχιστη βία που δέχεται καθημερινά το οικοσύστημα από τους “πολιτισμένους” ανθρώπους και επιτιθόμαστε στις δομές τους. Για εμάς μόλις άρχισε η κυνηγετική περίοδος και τα θύματα είστε εσείς. ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ 
 -Αγρίμια- 

 Αναλυτικά η ανακοίνωση του 3ου Κ.Σ. Αθηνών: 

 Να πληροφορήσουμε αυτά τα άνανδρα & αξιολύπητα, πιθανώς ανθρωπόμορφα όντα, που αυτοαποκαλούνται “αγρίμια”….ότι το κυνήγι δεν είναι μια οπισθοδρομική βαρβαρότητα, ούτε μια εκδήλωση φονικού ενστίκτου. Όλα αυτά που περιγράφουν στο εμετικό τους αντικυνηγετικό παραλήρημα είναι ανυπόστατα, ψευδή και καταδεικνύουν αφενός την ασχετοσύνη που τους διακατέχει για το θέμα κι αφετέρου το απύθμενο μίσος τους για τον άνθρωπο, λόγω της δικής τους ανύπαρκτης υπόστασης…..άλλωστε η προκλητικότητα είναι ο μόνος τρόπος που έχουν οι ανύπαρκτοι “άνθρωποι” για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους !! Μάθετε λοιπόν κακόμοιροι “επαναστάτες” του καναπέ, ότι το κυνήγι είναι μια αρχέγονη δραστηριότητα που ενώνει τον άνθρωπο με τη φύση και την άγρια ζωή, είναι τρόπος ζωής, παράδοση, φυσική αξία και κληρονομιά. Όπου υπάρχει κυνήγι, υπάρχει δάσος και φυσικό τοπίο, υπάρχει καθαρό νερό και αμόλυντος αέρας, υπάρχει «πράσινο» και γαλάζιος ουρανός, υπάρχει αληθινή φιλία και συντροφικότητα, υπάρχουν άγραφοι νόμοι και κανόνες……δεν υπάρχει τσιμέντο, ούτε πρόκειται να γίνει τσιμέντο, δεν υπάρχουν χώροι αποβλήτων, δεν υπάρχει νέφος και μόλυνση, αλλά κυρίως δεν υπάρχουν σιχαμεροί μισάνθρωποι που για να έχουν λόγω ύπαρξης καταστρέφουν περιουσίες συνανθρώπων μας!! Οι Κυνηγοί, κυνηγούν για να βρεθούν στη φύση, να θηρεύσουν μερικά θηράματα και να τα απολαύσουν, παρέα με φίλους και εχθρούς. Αν και στο κυνήγι δεν υπάρχουν εχθροί….. Εχθροί είναι μόνο αυτοί που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κατανοήσουν ακόμη τον προορισμό των έλλογων και των άλογων όντων…..είναι αυτοί που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις φυσικές αξίες, τις κοινωνικές αξίες και τις παραδόσεις….είναι αυτοί που τους δείχνεις το φεγγάρι και επιμένουν να κοιτούν το δάκτυλο !! Τέλος να σας πληροφορήσουμε ότι οι “πατροπαράδοτοι σφάχτες” αφενός πληρώνουν κάθε χρόνο για έκδοση αδείας κάποια εκατομμύρια ευρώ, με τα οποία πληρώνουν οι ίδιοι και τη Θηροφυλακή, κι αφετέρου συνεισφέρουν συνολικά ετησίως 1.240.000.000 ευρώ στην Εθνική οικονομία (όπλα, φυσίγγια, καύσιμα, ξενοδοχεία, εστιατόρια, ρουχισμός, υπόδηση κλπ). Αν αυτό το ποσό το μαζέψετε εσείς και οι υπόλοιποι του εμετικού σιναφιού σας, κι αν αποφασίσετε να μην κρύβεστε στα σκοτάδια, τότε σας περιμένουμε να συζητήσουμε για τη φύση και για το κυνήγι, μέχρι τότε οι απόψεις σας μας είναι παντελώς αδιάφορες, όπως παντελώς αδιάφορους μας αφήνουν και οι γελοίες “επαναστατικές” σας ενέργειες !! 

 Από το Δ.Σ. του 3ου Κ.Σ.Α


ΠΗΓΗ: https://dasarxeio.com/2021/01/06/91302/

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια