Ζημίες 2,5 δισ προκαλεί στις ΗΠΑ η δημογραφική έκρηξη του αγριογούρουνου

 


Ο πληθυσμός των άγριων χοίρων στις ΗΠΑ αυξάνεται ραγδαία σε ολόκληρη τη χώρα και επισήμως έχει χαρακτηριστεί ως "βόμβα του αγριόχοιρου", σύμφωνα με νέα έκθεση. 
«Έχω ακούσει ότι αναφέρεται ως βόμβα των άγριων χοίρων», δήλωσε ο Dale Nolte, διευθυντής του Εθνικού Προγράμματος Διαχείρισης Ζημιών στα σιτηρά (NFSP) στο Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA). 
Ο Nolte είπε, "πολλαπλασιάζονται τόσο γρήγορα. Το να φθάσει ο πληθυσμός τους από χίλια σε δύο χιλιάδες, δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Αλλά αν έχουμε ένα εκατομμύριο, δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να γίνουν 4 ή 8 εκατομμύρια". Οι  αμερικάνοι αναφέρουν ότι προκαλούνται ζημίες σε ιδιοκτησίες και  στη γεωργία (καλλιέργειες και κτηνοτροφία), άνω των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

Ο Ryan Brook, βιολόγος του Πανεπιστημίου του Σασκάτσουαν που ερευνά άγριους χοίρους, εκτιμά ότι καταλαμβάνουν 386.000 τετραγωνικά μίλια σε ολόκληρες τις ΗΠΑ. Είπε πως τα γουρούνια επεκτείνονται σε περίπου 35.000 τετραγωνικά μίλια ετησίως. Υπάρχουν 9 εκατομμύρια αγριόχοιροι στις ΗΠΑ, οι πληθυσμοί τους έχουν επεκταθεί από περίπου 17 πολιτείες σε τουλάχιστον 39 τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Ο Ryan Brook είπε ότι πολλοί από τους αγριόχοιρους είναι διασταύρωση μεταξύ κατοικίδιων και ευρωπαϊκών αγριόχοιρων: 
Το πρόβλημα με τα υβρίδια είναι ότι δημιουργούνται αυτό που θα λέγαμε σούπερ-αγριόχοιροι. Σύμφωνα με τον Nolte, αυτά τα σούπερ αγριογούρουνα είναι πολύ έξυπνα και έχουν καλή αίσθηση οσμής, μαζί με μια ασπίδα οστού, πάχους έως 2 ίντσες, γύρω από τους ώμους τους, η οποία προσφέρει κάποια προστασία από σφαίρες μικρού διαμετρήματος. 
Τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο από αυτά τα γουρούνια περιφέρονται στο Τέξας, σύμφωνα με το Texas Parks and Wildlife. 
Αυτοί οι χοίροι έχουν τέσσερις χαυλιόδοντες και έχουν καφέ και μαύρο χρώμα όταν μεγαλώσουν. Μπορούν να ζυγίσουν μεταξύ 75 και 250 κιλών κατά μέσο όρο και να φτάσουν έως και 48 χιλιόμετρα την ώρα.

ΠΗΓΗ: theatlantic.com

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια