Καμία αλλαγή για το κυνήγι στο νέο ΦΕΚ για παράταση του lockdown έως 7/12/20

<

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η απόφαση για την παράταση του lockdown έως τις 7 Δεκεμβρίου. 
Σύμφωνα με την απόφαση, προβλέπονται 14 εξαιρέσεις μετακίνησης: 
 
Από τις 5:00 έως τις 21:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για την εξυπηρέτηση ζωτικών, προσωπικών ή επαγγελματικών αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο και οι οποίες επιτρέπονται συγκεκριμένα για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους: 

α) Μετακίνηση από και προς την εργασία ή κατά τη διάρκεια της εργασίας.

β) Μετακίνηση από και προς το σχολείο, εφόσον λειτουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας. 

γ) Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό, κτηνίατρο ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία). 

δ) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους. 

ε) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. 

στ) Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. 

 ζ) Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. 

η) Συνοδεία μαθητών από και προς το σχολείο από γονέα ή κηδεμόνα. 

θ) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή έως τρία (3) άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της ελάχιστης απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου. 

ι) Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας. 

ια) Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης. 

ιβ) Μεταφορά από και προς τον τόπο εργασίας συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη. 

ιγ) Μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη. 

ιδ) Μετακίνηση προς τον σκοπό συγκομιδής αγροτικών προϊόντων. 

 Για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση των περ. (α) και (ιβ) της παρ. 2 πρέπει ο πολίτης να φέρει υποχρεωτικά μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και βεβαίωση κίνησης (βεβαίωση τύπου Α), σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. 

Γνωρίζοντας πως το κυνήγι βάσει νόμου είναι ατομική αθλητική δραστηριότητα που ασκείται μόνο στη φύση [Δασικός Κώδικας (Ν.Δ. 86/69, άρθρο 251 παρ. 1), «…η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα καθ’ όλην την Επικράτειαν…»]  
    είναι ξεκάθαρο πως όποιος κατοικεί σε χωριό ή στην άκρη μικρής πόλης μπορεί νόμιμα να μεταβεί σε διπλανό κυνηγότοπο για να αθληθεί ασκώντας κυνηγετική δραστηριότητα. 

Αρκεί να ακολουθεί τις προβλέψεις του Αρθρου 3, παραγραφός 2, περίπτωση 8, της ΚΥΑ που παρατείνει το lockdown (Δ1 α/ΓΠ.οικ.: 76629 ΦΕΚ 5255/Β/28-11-2020) που αναφέρει πως:

Από τις 5:00 έως τις 21:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για την εξυπηρέτηση ζωτικών, προσωπικών ή επαγγελματικών αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο και οι οποίες επιτρέπονται συγκεκριμένα για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους:

θ) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή έως τρία (3) άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της ελάχιστης απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου

Όσοι αποφασίσουν να αψηφήσουν τον περιορισμό κυκλοφορίας και να μεταβούν σε κυνηγότοπους μακρυά από το σπίτι τους τότε  θα υποστούν τις συνέπειες της παραγράφου 2 του Δεύτερου Άρθρου  της παραπάνω ΚΥΑ. 

Αναλυτικά: 

2. Στα φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν την υποχρέωση χρήσης μάσκας, τους κανόνες τήρησης αποστάσεων και τους λοιπούς κανόνες των άρθρων 1 και 2, επιβάλλεται για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, εφόσον δεν υφίσταται στην παρ. 1 ειδικότερη διάταξη, διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η ασφάλεια των κυνηγών ισχύει κανονικά κατά την περίοδο του lockdown

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

2 Σχόλια

 1. Κοιτάξτε παρακαλώ την ανακοίνωση του συλλόγου Μελίκης προς τον πρωθυπουργό και πράξτε σύντομα ανάλογα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα, έχουμε δει την ανακοίνωση, συμφωνούμε με όσα γράφονται και την εχουμε αναρτήσει εδώ:https://www.kinigetika.com/2020/12/ks-melikis-perixorwn-kata-metrwn.html

   Τι εννοείται να πράξουμε ανάλογα;;

   Διαγραφή