Αντίθετος ο Κ.Σ. θεσαλλονίκης στην απόφαση του Δασαρχείου


Αναστάτωση υπήρξε στους κόλπους των κυνηγών μετά την ανάρτηση της ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΑΣΩΝ & ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ όπου δημιουργούνται συνεργεία κυνηγών για την απομάκρυνση ημίαιμων μη δεσποζόμενων χοίρων και αγριόχοιρων από κεντρικούς δρόμους και άλση της περιοχής Πανοράματος με τη με την μέθοδο της παγίδευσης αλλά και χρησιμοποίησης σκύλων.

Ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης ορίζει μέλη του Κ.Σ. Θεσσαλονίκης ως συνεργείο δίωξης αγριόχοιρων, αλλά οι κυνηγοί  διευκρινίζουν πως η κατάσταση των συμμετεχόντων φτιάχτηκε πέρυσι και καμία ενημέρωση δεν είχαν πριν την πρόσφατη ανάρτηση της στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

 Μάλιστα ο Κ.Σ. Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση όπου διευκρινίζει την κατάσταση.

Με αφορμή το έγγραφο 57850/4-12-2020 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης που δημοσιεύθηκε, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας τα εξής :

Η αλληλογραφία μας με το Δασαρχείο με σκοπό τον περιορισμό των αγριόχοιρων λόγω αφρικανικής πανώλης ξεκίνησε το Μάιο του 2019.
Το Μάιο του 2019 μας ζητήθηκε από το Δασαρχείο να στείλουμε ονόματα κυνηγών- μελών μας προκειμένου να συμμετέχουν στα συνεργεία δίωξης. Παρά την αντίθετη γνώμη μας με το συγκεκριμένο τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος, στείλαμε μία λίστα ονομάτων από όλο το διοικητικό και την ελεγκτική επιτροπή προκειμένου να ελέγχουμε την κατάσταση όσο είναι αυτό δυνατό και όσο μας επιτρέπεται.
Το Σεπτέμβριο του 2019 δεχθήκαμε 2 προσκλήσεις , μία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης και μία από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής, όπου συζητήθηκε το πρόβλημα της αφρικανικής πανώλης.

Πρόταση μας ήταν αντί να γίνουν τα συνεργεία δίωξης να ανοίξουν τα περιαστικά καταφύγια και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου, το διάστημα που είναι ανοιχτή η θήρα του αγριόχοιρου.
Το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2019 μας ζητήθηκε από το Δασαρχείο να ενημερώσουμε αν οι κυνηγοί- μέλη που δηλώσαμε για τα συνεργεία δίωξης είναι διατεθιμένοι να πληρώσουν την έξτρα ασφαλιστική κάλυψη που θα προκύψει.

Παρά το γεγονός ότι και πάλι ήμασταν αντίθετοι με όλη αυτή την ενέργεια, προκειμένου να είμαστε μέσα στις δράσεις, απαντήσαμε μετά το δεύτερο έγγραφο του Δασαρχείου το Δεκέμβριο πως οι κυνηγοί – μέλη μας είναι πρόθυμοι να πληρώσουν μόνοι τους την ασφαλιστική τους κάλυψη.

Τώρα επανέρχεται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, λίγο πριν τη λήξη του προγράμματος των συνεργείων δίωξης (31/12/2020), και δημοσιεύει αυτό το έγγραφο (57850/4-12-2020) χωρίς να ενημερώσει κανένα και εν μέσω απαγόρευσης κυνηγιού και κυκλοφορίας.

Θεωρούμε βέβαιο ότι η ΣΤ ΚΟΜΑΘ θα απαντήσει στο έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης .

Εν αναμονή λοιπόν της απάντησης της ΣΤ ΚΟΜΑΘ, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης οφείλει να δηλώσει πως είναι αντίθετος σε όλα αυτά που συμβαίνουν.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

1 Σχόλια