Ανακοίνωση Κ.Σ Θεσσαλονίκης


Εδώ και σαράντα μέρες ζούμε σαν κυνηγοί μια κατάσταση παραλογισμού στον χώρο μας. 
Η κυβέρνηση επιμένει να απαγορεύει κάθε κίνηση για κυνήγι. 
Έχουμε περιθωριοποιηθεί ουσιαστικά σαν κυνηγοί. Δυστυχώς, οι μέχρι σήμερα προσπάθειες των συλλόγων, των Ομοσπονδιών και της ΚΣΕ, δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα. 
Παράλληλα, καθημερινά σχεδόν ο κυνηγετικός κόσμος λοιδορείται, αντιμετωπίζεται υποτιμητικά, σαν μια γραφική και κοινωνικά ανύπαρκτη πληθυσμιακή ομάδα.
 Σχεδόν σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, που και ασφαλώς αποτελούν πεδίον αναφοράς προόδου για την χώρα μας, το κυνήγι συνεχίζεται, πάντα φυσικά με τις αναγκαίες προφυλάξεις. 
 Για όλους αυτούς τους λόγους, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο μεγαλύτερος σύλλογος Μακεδονίας και Θράκης, διαισθανόμενος όπως και όλοι μας την κρισιμότητα των στιγμών προτείνει ΜΙΑ ΑΜΕΣΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ , ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΣΕ. 

 Στην τηλεδιάσκεψη, που προτείνουμε να διοργανωθεί από την ΚΣΕ και τις κατά περιοχή Ομοσπονδίες, να μπει μια ατζέντα κανόνων και θεμάτων καθώς και έκτακτα θεματα τα οποία ταλανίζουν το κυνήγι στις μέρες μας. 
Προτείνουμε να μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι δύο εκπρόσωποι από κάθε σύλλογο και όλοι όσοι θέλουν από Ομοσπονδίες και ΚΣΕ για να τηρούμε τους κανόνες περί covid. 
Η διάρκεια της τηλεδιάσκεψης οπωσδήποτε πρέπει να είναι πάνω από 4 ώρες, έτσι ώστε να μπορέσουν να εκφραστούν όλες οι απόψεις, να δοθουν αμοιβαίες εξηγήσεις και να παρθούν αποφάσεις. 
 Αν οι εποπτεύουσες αρχές μας δεν μπορούν να αναλάβουν τη διοργάνωση της τηλεδιάσκεψης, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προτίθεται να το αναλάβει αυτός. 
 Σήμερα, στην ιντερνετική εποχή που ζούμε, με δεδομένες μάλιστα τις απαγορεύσεις της πανδημίας, είναι η μοναδική μας πια ορατή διέξοδος από τα τεράστια προβλήματα. Όταν μάλιστα ξέρουμε όλοι, ότι για να λύσεις ένα πρόβλημα, δεν το ξορκιζεις με επιστολές και διαμαρτυρίες στα ΜΜΕ, ούτε με συνεντεύξεις εσωστρέφειας και απομονωτισμού στα λίγα δικά μας κυνηγετικά φόρουμ. 

 Για το ΔΣ 

 Ο πρόεδρος 
Παντελάκης Δημήτριος 

 Ο γεν. γραμματέας 
Δημηρόπουλος Σωτήριος

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια