Η Κ.Σ.Ε. ζητά να επιτραπεί το κυνήγι


 Σε ενημέρωση προς τους αρμόδιους Υπουργούς και τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου προχώρησε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Ελλάδος στην προσπάθειά της να πετύχει την εξαίρεση της θήρας από τα μέτρα καραντίνας.

Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας και οι 180.000 κυνηγοί που εκπροσωπεί, κατανοούν απολύτως τις έκτακτες συνθήκες και το «δίκαιο της ανάγκης» που επιβάλει η πανδημία του κορωνοϊού.

«Ελπίζαμε, ωστόσο, ότι μέσα στις τρεις τελευταίες εβδομάδες, η κυβέρνηση θα διευθετούσε και θα ρύθμιζε επί το ορθότερο τον άδικο και μονομερή αποκλεισμό που υφίστανται οι κυνηγοί από τα μέτρα της καραντίνας, έναντι όλων των άλλων πολιτών που μετέχουν σε δραστηριότητες βουνού και υπαίθρου και μας προκαλεί πραγματική εντύπωση ότι αυτό δεν έχει γίνει, σε αντίθεση με ΟΛΕΣ, σχεδόν, τις άλλες χώρες της Ευρώπης, όπου η κυνηγετική δραστηριότητα εξαιρέθηκε από τα οριζόντια μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων.

Για άλλη μία φορά υπενθυμίζουμε ότι στις περισσότερες άλλες χώρες της Ε.Ε. και της Ευρώπης γενικότερα, το κυνήγι αντιμετωπίστηκε και αντιμετωπίζεται ως μία δραστηριότητα που ΔΕΝ μπορεί να προκαλέσει συνθήκες διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας, ή να ενοχοποιηθεί για τη διασπορά του κορωνοϊού», τονίζει.

Στο υπόμνημά της παρουσιάζει αναλυτικά όσα ισχύουν σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες και στις χώρες όπου έχουν λάβει μέτρα για την πανδημία.

«Το κυνήγι είναι αποτελεσματικό «εργαλείο» για τη διαχείριση της άγριας πανίδας, και παίζει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας και υγείας (λύσσα, Γρίπη των Πτηνών, Αφρικανική πανώλη των χοίρων).

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η συμβολή της θήρας στον έλεγχο του πληθυσμού των αγριόχοιρων στην Ευρώπη, όπου οι κυνηγοί παρέχουν υπηρεσίες τόσο στο οικοσύστημα, όσο και στην κοινωνία.

Για μία ακόμα φορά θυμίζουμε ότι, ο έλεγχος και η διαπίστωση της σκοπιμότητας μετακίνησης των κυνηγών, είναι πολύ εύκολο να διαπιστώνεται από τις αστυνομικές Αρχές: το κυνήγι ασκείται αποκλειστικά και μόνο από πολίτες που διαθέτουν άδεια θήρας, η οποία είναι δημόσιο έγγραφο και εύκολο να επιδειχθεί σε κάθε έλεγχο.

Οι 180.000 κυνηγοί που εκπροσωπούμε, παρακολουθούν και αναμένουν με ενδιαφέρον τις ενέργειες σας, προς άρση των αδικαιολόγητων περιορισμών που ισχύουν στη χώρα μας, σε αντίθεση με τα ισχύοντα στην υπόλοιπη Ευρώπη», καταλήγει.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια