Κ.Σ.Ε: Αλήθειες και ευθύνες για τον αποκλεισμό των κυνηγών

 

Ανακοίνωση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΣΕ) για τη μη εξαίρεση των μετακινήσεων για την άσκηση κυνηγετικής δραστηριότητας από τα περιοριστικά μέτρα της καραντίνας. 

Αλήθειες και ευθύνες για τον αποκλεισμό των κυνηγών

Οι 200.000 κυνηγοί της χώρας που εκπροσωπεί η ΚΣΕ, είχαν την ελπίδα ότι κάποια στιγμή μέσα στις τρεις τελευταίες εβδομάδες, η κυβέρνηση θα διευθετούσε και θα ρύθμιζε επί το ορθότερο τον άδικο και μονομερή αποκλεισμό που υφίστανται οι κυνηγοί από τα μέτρα της καραντίνας, έναντι όλων των άλλων πολιτών που μετέχουν σε δραστηριότητες βουνού και υπαίθρου (ιστιοπλοΐα, κωπηλασία, κανόε καγιάκ, θαλάσσιο σκι, ποδηλασία, γκολφ, ιππασία, μηχανοκίνητος αθλητισμός, ορειβασία, αναρρίχηση).

Αυτό, δυστυχώς, δεν έγινε, παρά τις συνεχείς επαφές και υπεύθυνες ενημερώσεις που όλο αυτό το διάστημα παρέχει η Κ.Σ.Ε, σε ένα πλήθος υπουργών και κυβερνητικών παραγόντων.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλη την υπόλοιπη κοινωνία, η ΚΣΕ υπέδειξε έγκαιρα στους αρμόδιους υπουργούς και λοιπούς κυβερνητικούς παράγοντες, τον τρόπο που οι κυνηγοί θα μπορούσαν να μετακινούνται χωρίς να παραβιάζεται ο νόμος και χωρίς να δημιουργούνται όροι διακινδύνευσης σε συνθήκες πανδημίας.

Η κυβέρνηση, ωστόσο, επέλεξε να αρνηθεί και να περιφρονήσει κάθε λογικό επιχείρημα, αρνήθηκε καν να συζητήσει ή να αφουγκραστεί τον κόσμο των κυνηγών και τις οργανώσεις του.

Αυτή η στάση, δεν μπορεί παρά να αποτιμηθεί. Αυτό γίνεται αυτή τη στιγμή από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, από τα νησιά του Ιουνίου μέχρι τα νησιά του Αρχιπελάγους, παντού όπου οι κυνηγοί αναρωτιούνται τι είναι αυτό που τους κάνει… υποδεέστερους ή πιο επικίνδυνους για τη διασπορά του ιού, από τους ορειβάτες, ποδηλάτες, πεζοπόρους, ιστιοπλόους, τοξοβόλους, κωπηλάτες, θαλάσσιους σκιέρ, ιππείς, δικυκλιστές και αναρριχητές.

Στις Δημοκρατίες δεν μπορεί να ισχύσει γενικό «σιωπητήριο». Η επίκληση της «ατομικής ευθύνης» δεν μπορεί να ενοχοποιεί αδίκως τους πάντες, να παρακάμπτει κάθε κριτική, ή να κατακεραυνώνει κάθε δίκαιη διεκδίκηση, όπως είδαμε να γίνεται τις προηγούμενες ημέρες.

Η Κ.Σ.Ε δεν μπορεί να μην ευχαριστήσει τα κόμματα, τους παράγοντες του δημόσιου βίου και όσους βουλευτές και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στάθμισαν με τρόπο ψύχραιμο, δίκαιο και αντικειμενικό το αίτημα και τις ενστάσεις της. Και το έχει κάνει, ήδη, με επιστολές που έστειλε προς τον καθένα ξεχωριστά…

Επίσης, δεν μπορεί παρά να δηλώσει την απογοήτευσή της για την απουσία οποιαδήποτε παρέμβασης από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, στο οποίο υπάγεται η κυνηγετική δραστηριότητα.

Για τους κυνηγούς και τις οργανώσεις τους, το θέμα δεν έχει λήξει. Η ΚΣΕ συνεχίζει σε όλα τα επίπεδα τις προσπάθειες της για άρση των περιορισμών μετακίνησης των κυνηγών, καλώντας τον καθένα να αναλάβει τις ευθύνες του.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

3 Σχόλια

 1. Θα ανοίξει τελικά το κυνηγι;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Για κάποιους από μας δεν είναι πρόβλημα να μην κυνηγήσουμε αλλά στεναχωριόμαστε για τα σκυλιά μας. Δεν έχουμε “λύκους” ή άλλα είδη που τα πας μια βόλτα στην πλατεία, στο άλσος ή στο χωριό. Τα σκυλιά αυτά θέλουν άσκηση και εξοχή, θέλουν το φυσικό περιβάλλον του κυνηγιού. Προσωπικά δεν θα παρανομούσα ποτέ, δεν το θέλω αλλά δεν ξέρω και τι να τα κάνω τα σκυλιά μου, τα βλέπω κλεισμένα στο χωράφι και σκέφτομαι αν θα κολλάγαμε κορωνοϊό πάνω στα βουνά”… λέει κυνηγός στο agrinionews.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό ακριβώς φίλε μου δεν βλέπουν τη γίνεται στης παραλίες και στα πάρκα το βουνό τους πείραξε και τα κυνηγόσκυλα μάς πρέπει να τελειώσει ποία Αυτό το κόλλημα με τους κυνηγούς

   Διαγραφή