Επιστολή Κ.Σ. Λήμνου στον Πρωθυπουργό

Το κυνήγι σε συνθήκες lockdown 

 Κύριε Πρωθυπουργέ, 

 Βρεθήκαμε προ εκπλήξεως όταν ακούσαμε τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά στις 6/11/2020 να απαγορεύει το κυνήγι με μια πρόταση, σε ένα λεπτό χωρίς να λάβει υπόψη του τις θέσεις χιλιάδων Ελλήνων πολιτών. 
 Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λήμνου εκπροσωπεί 500 Έλληνες ακρίτες ,κυνηγούς και γι αυτό το λόγο είμαστε υποχρεωμένοι να σας παραθέσουμε τις θέσεις μας, για την απόφαση αυτή. Τα μέλη μας, άνθρωποι της υπαίθρου από χωριά (και όχι μεγάλα αστικά κέντρα) δεν κατανοούν την λογική αυτής της απαγόρευσης. 
Η Θήρα είναι παραδοσιακά τρόπος ζωής για τις περισσότερες οικογένειες στην παραμεθόριο που βρισκόμαστε. Το βασικό με τις περιοχές ευθύνης μας είναι το γεγονός, ότι λόγω νησιωτικότητας δεν μεταβαίνουμε σε διαφορετικό νομό αλλά στα όρια των δήμων. Τα μέλη μας με τον διαχωρισμό τους σε θήραμα προτίμησης αλλά και μέρα εξόδου (που ρητά ορίζει η νομοθεσία περί θήρας) δεν υπάρχει περίπτωση να συνωστιστούν. 

Εκτός αυτού κινούνται αυστηρά στα όρια των περιοχών τους. 

Η Δασική Νομοθεσία ορίζει αυστηρά αποστάσεις με τις κατοικημένες περιοχές ή τις μεμονωμένες κατοικίες ενώ η σωστή χρήση των κυνηγετικών μας όπλων ορίζει αποστάσεις μεταξύ μας στον κυνηγότοπο. Διαβάζουμε ότι σε αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες με lockdown το κυνήγι δεν απαγορεύεται. Για τους λόγους αυτούς ζητάμε να επανεξεταστεί το θέμα που προέκυψε ώστε να επιτραπεί και πάλι η θήρα. 

Οι κυνηγοί θα εφαρμόσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά τις μετακινήσεις τους και ο έλεγχος τους μπορεί να γίνει με την επίδειξη θεωρημένης άδειας κυνηγιού. 


 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                  ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΤΣΙΤΣΙΝΑΡΗΣ                                               ΔΑΝΙΗΛ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια