Δημοσιεύτηκε το ψήφισμα της Περιφ. Πελοποννήσου κατά της απαγόρευσης κυνηγίου

 Ψηφίστηκε κατα πλειοψηφία στην Πελοπόννησο η εισήγηση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Γιώργου Ρουμελιώτη για την αποστολή ψηφίσματος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την άρση της απαγόρευσης μετακίνησης των κυνηγών και των ερασιτεχνών ψαράδων.


Συγκεκριμένα  ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου  κ. Ρουμελιώτης την Δευτέρα 9-11-20 ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο   σχετικά με το θέμα, ως εξής: 

▪Στα πλαίσια των μέτρων του καθολικού lockdown , ο που ισχύει στη χώρα μας από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπου μεταξύ άλλων απαγορεύεται η άσκηση της θήρας καθώς και της ερασιτεχνικής αλιείας, ζητάμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να αναθεωρήσει τα αρχικά μέτρα ως προς τις δυο αυτές κατηγορίες, κυνηγών και ψαράδων, καθώς αφενός είναι δραστηριότητες ατομικές που διεξάγονται στην ύπαιθρο, σε απομακρυσμένες περιοχές όπου δεν υπάρχει κανένας φόβος διασποράς του ιού και αφετέρου σύμφωνα με το Νόμο 86/69 το κυνήγι κατατάσσεται στα ατομικά αθλήματα και όχι στην κατηγορία διασκέδασης. 

Για το λόγο αυτό προτείνουμε και ψηφίζουμε

  1.  Να επιτραπεί η άσκηση θήρας και ερασιτεχνικής αλιείας, αποκλειστικά και μόνο εντός των ορίων του νομού που είναι η μόνιμη κατοικία του κυνηγού ή ερασιτέχνη ψαρά, ανεξαρτήτου του τύπου άδειας που έχει εκδώσει.
  2.  Να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας όπως γίνεται και σε όλους τους υπόλοιπους εξωτερικούς χώρους.
  3.  Κατά την κυνηγετική εξόρμηση να επιτρέπονται έως και 2 άτομα, τηρουμένων όλων των μέτρων και αποστάσεων. 
  4.  Επίδειξη στις αστυνομικές αρχές του βιβλιαρίου θήρας και συμπληρωμένου εντύπου μετακίνησης.


Το περιφερειακό Συμβούλιο ψήφισε κατά πλειοψηφία την εισήγηση του κ.Ρουμελιώτη και ετσι πρώτη η Περιφέρεια Πελοποννήσου ζητά από την κυβέρνηση επισήμως
 να επιτραπεί η άσκηση θήρας και ερασιτεχνικής αλιείας, αυστηρά εντός των ορίων που πρέπει να υπάρχουν λόγω της επιδημίας!

Το ψήφισμα δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΛΗΨΗ)

Δείτε το βίντεο της συζήτησης:ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

1 Σχόλια