Στο υπουργικό συμβούλιο οι μετακινήσεις για κυνήγι & ψάρεμα

 

Το θέμα της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για άσκηση υπό όρους της κυνηγετικής δραστηριότητας αναμένεται να συζητηθεί εκτάκτως στο προσεχές υπουργικό συμβούλιο.

Μετά την απαγόρευση του κυνηγίου και του ψαρέματος που ανακοινώθηκε προφορικά! στις 6.11.2020 από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, έχουν ασκηθεί πιέσεις προς όλους τις κατευθύνσεις τόσο από την Κυνηγετική Συνομοσπονδία όσο και από τις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες ώστε να γίνει ανάκληση της απόφασης αυτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έντονες διαμαρτυρίες των κυνηγών έφτασαν στο ανώτερο κυβερνητικό επίπεδο. Ορισμένοι υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ εκφράζονται θετικά στην επανεξέταση της απόφασης.

Πρόσωπα που γνωρίζουν την κατάσταση εκφράζουν τον προβληματισμό τους για μια μικρή μειοψηφία που με τις αναρτήσεις της στα κοινωνικά δίκτυα «τορπιλίζει εκ των έσω» τις προσπάθειες των κυνηγετικών οργανώσεων και των θετικά προσκείμενων πολιτικών. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «το επιχείρημα για νομοταγείς πολίτες που ασκούν ατομική αθλητική δραστηριότητα ακυρώνεται από τις δεκάδες δηλώσεις μη τήρησης των περιοριστικών μέτρων και τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν μετά τη σχετική ανακοίνωση απαγόρευσης και δείχνουν συνωστισμό κυνηγών σε τραπέζια ή γύρω από θηρευμένα γουρούνια».


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε νωρίτερα ότι το κυνήγι δεν θα ανοίξει

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια