ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Σ. ΠΑΤΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ Γ' ΚΟΠ


 Συνεχίζει να εργάζεται ο  θηροφυλακας  του Κυν. Συλλόγου Πάτρας

1ος ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Πατρέως 55, Πάτρα, Τηλ. 2610 274.275, Φαξ 2610 225.041

E-mail: kynsylpat@gmail.com

 

Πάτρα,20/11/2020                                                                         Αρ.Πρωτ.:415

Με αφορμή την αποφαση της αναστολής  των συμβάσεων εργασίας των ομοσπονδιακών θηροφυλακων από την  ΚΣΕ και απο εσας για  την οποία οι θηροφυλακες θα απέχουν από την άσκηση των καθηκόντων τους , σας μεταφέρουμε την αγανάκτηση και δυσαρέσκειά των μελών μας και του Διοικητικού μας Συμβουλίου χαρακτηρίζοντας την απόφαση σας ως (εγκληματική ) απέναντι στο κυνήγι και στον νομοταγή κυνηγό ο όποιος τώρα έχει την ανάγκη της φύλαξης λόγο της απουσίας του από τον χώρο που προστατεύει . 

Έχουμε μοχθήσει , αφιερώνοντας χρόνο και έχουμε συνδράμει με τα χρήματα αποκλειστικά κ μόνο των κυνηγών για να δημιουργήσουμε και να στηρίξουμε  την ομοσπονδιακή θηροφυλακη .

 Δυστυχώς πήρατε μια απόφαση και τα ισοπεδώσατε όλα χωρίς να σκεφτείτε τις συνέπειες ….

1ον  Την ζημιά που θα υποστούν τα θηράματα από τους επίδοξους λαθροθήρες αυτό το διάστημα , και όντως αυτές τις μέρες τα παράπονα είναι πάρα πολλά που έχουμε συλλέξει .

 2ον  Τα μέλη μας  στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τόσα χρόνια την ομοσπονδιακή θηροφυλακη και πληρώνουν από το υστέρημά τους  για δύο λόγους ,   για να έχουμε θήραμα , και για να έχουμε την ομοσπονδιακή θηροφυλακη που είναι ο καθρέπτης των κυνηγετικών οργανώσεων και μοναδικό δημιούργημα των κυνηγών !!

Το παράδοξο είναι ότι για αυτή την απόφαση δεν μας ενημερώσατε και ούτε μας ρωτήσατε στα πλαίσια των συνδικαλιστικών οργάνων ώστε να πάρουμε μια απόφαση δημοκρατικά κ δυναμικά όλοι οι σύλλογοι , μεταφέροντας την στην ΚΣΕ για αξιολόγηση. Επίσης το αδιανόητο είναι πως άτομα που στελεχώνουν το ΔΣ των κυνηγετικών ομοσπονδιών έχοντας εμπειρία χρόνων για όσους έχουν βέβαια , και της ΚΣΕ παράλληλα που υπηρετώντας από την θέση τους το κυνήγι , να προβαίνουν σε μία λανθασμένη απόφαση και να θέτουν σε αναστολή την λειτουργία της ομοσπονδιακής θηροφυλακης σε περίοδο που η ανάγκη φύλαξης είναι πολύ μεγαλύτερη από πριν , και που το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα χρειαζόμαστε μεγαλύτερη αστυνόμευση της υπαίθρου  , γνωρίζοντας ότι με το μέτρο αυτό οι λαθροθήρες έχουν μεγαλύτερη ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν ανενόχλητοι.

3ον Με κίνησεις σαν και αυτές δίνετε  αφορμή σε εκείνους που θέλουν τη διάλυση ή την υποβάθμιση της ομοσπονδιακής θηροφυλακης!

Ο 1ος κυνηγητικός Σύλλογος Πατρών είναι αντίθετος και καταδικάζει αυτήν την απόφαση της αναστολής λειτουργίας της ομοσπονδιακής θηροφυλακης θεωρώντας ότι πρέπει να επανεξετάσετε και να προβείτε στην ανάκληση της απόφασης σας τουλάχιστον στην περιοχή δικαιοδοσίας της Γ ΚΟΠ ώστε να επιστρέψουν οι θηροφυλακες στην ύπαιθρο και να συνεχίσουν το έργο τους που τώρα είναι περισσότερο αναγκαίο πριν γίνουν εγκλήματα σε βάρος των θηραμάτων και του φυσικού περιβάλλοντος!!

 Σας ενημερώνουμε ότι ο  θηροφυλακας  του συλλόγου μας θα συνεχίσει να εργάζεται μετά από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ . Γνωρίζετε πολύ καλά την μεγάλη περιοχή ευθυνής του κυνηγητικού συλλόγου και ότι δύσκολα φυλάσσετε από έναν θυροφυλακα.

Εμείς σαν σύλλογος δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω από το να αξιοποιήσουμε την εμπιστοσύνη που μας έχουν δώσει τα μέλη του συλλόγου μας.  

Επίσης θα θέλαμε να μας ενημερώσετε μετά από 10 μέρες κυνηγητικής απραξίας τις κινήσεις που έχετε κάνει σαν ομοσπονδία και ποιες οι αντίστοιχες κινήσεις της ΚΣΕ . Για την άδικη και ατεκμηρίωτη επιστημονικά προφορική εντολή απαγορεύσεις μετακίνησης προς το χώρο διεξαγωγής της δραστηριότητα μας από τον αρμόδιο υφυπουργό πολίτικης προστασίας .

 

                                                             Για το Δ.Σ.

                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                           ΚΑΡΒΕΛΗΣ ΦΩΤΙΟΣ                     ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια