Όχι στην απαγόρευση του Κυνηγίου


 Μεγάλη απογοήτευση και αγανάκτηση επικρατεί στην κοινότητα των 160.000 και πλέον κυνηγών μετά την προφορική απαγόρευση του κυνηγίου, στο πλαίσιο των συνολικών μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. 

Χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τους την κοινή λογική και την συνεισφορά μας στην πρόοδο της χώρας και την οικονομία του τόπου, μάς απαγορεύουν να ασκήσουμε μια νόμιμη και χρυσοπληρωμένη δραστηριότητα, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την ευζωία των κυνηγετικών σκύλων σε αντίθεση με τα κατοικίδια. Την ίδια στιγμή  επιτρέπουν την σκοποβολή την ορειβασία και την άθληση σε δρόμους και πλατείες.

Οι κυνηγοί παρά την προσφορά τους στην προστασία της υπαίθρου, της χλωρίδας και της πανίδας από αρρώστιες, φωτιές, φυσικές καταστροφές και ενώ πάντα (!) μαζικά και συντεταγμένα συνδράμουν το έργο της πολιτείας, αντιμετωπίζονται από το κράτος σαν μαθητούδια. 

Ή μήπως αυτό είναι που πραγματικά ενοχλεί κάποιους; (και για αυτό το κυνήγι έχει στοχοποιηθεί τα τελευταία χρόνια); 

  • Είναι οι κυνηγοί που σπεύδουν πρώτοι σε κάθε πυρκαγιά που κατακαίει τα βουνά μας, εκεί που αργότερα ξεφυτρώνουν ανεμογεννήτριες, δρόμοι και οικοδομές.
  • Μόνο οι κυνηγοί με τη δράση τους περιορίζουν την εξάπλωση της πανώλης, της λύσσας, την γρίπης των πτηνών και άλλων ασθενειών, στερώντας ίσως, από φαρμακευτικές και ΜΚΟ δεκάδες εκατομμύρια. 
  • Οι κυνηγοί είναι η μόνη κοινωνική ομάδα που έρχεται σε πραγματική επαφή με την φύση, οξύνοντας τα ένστικτα & την αντίληψη τους και δεν σπαταλούν τη μισή ζωή τους μπροστά σε τηλεοράσεις και κινητά.

Και άλλα πολλά θα μπορούσαν να γραφτούν αλλά δεν είναι καιρός για συνωμοσιολογία. Η  πραγματικότητα από μόνη της αναιρεί κάθε επιχείρημα και κάθε πρόφαση για απαγόρευση του κυνηγίου.

 Απαντάμε στην κυβέρνηση και σε κάθε συμπολίτη μας που συμφωνεί με την απαγόρευση, πως το κυνήγι είναι μια δραστηριότητα που ασκείται αποκλειστικά στην ύπαιθρο και κυρίως ατομικά ή σε παρέες δύο ατόμων. Υπάρχουν και είδη κυνηγιού που είναι ομαδικά, όπως του λαγού και του αγριογούρουνου, αλλά κατά τη διάρκεια τους οι κυνηγοί είναι μόνοι τους σε καρτέρια και παγάνες. Παρότι που σύμφωνα με τον Δασικό Κώδικα , η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα, και είναι μοναχική δραστηριότητα που τελείται στην ύπαιθρο, δεν εξαιρέθηκε από τις απαγορεύσεις του ολικού lockdown και αναφέρθηκε ως ψυχαγωγική δραστηριότητα...

Κατά τη μεταφορά του για κυνήγι, καθένας μπορεί να αποδείξει ότι είναι κυνηγός με την άδεια θήρας που υποχρεωτικά έχει μαζί του. Και φυσικά θα κινείται μόνο μέρα και ώρα που επιτρέπεται το κυνήγι. Σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη το κυνήγι εξαιρέθηκε του lockdown.

Οι κυνηγοί στην χώρα μας δαπανούν τεράστια χρηματικά ποσά, για την έκδοση άδειας θήρας , για την εκτροφή κυνηγετικών σκύλων για τα καύσιμα μετακίνησης, για αγορά όπλων και φυσιγγίων, για την προστασία της υπαίθρου, πολλές φορές υποκαθιστώντας υποχρεώσεις του κράτους όπως στην περίπτωση της θηροφυλακής.  Και η μόνη μας ανταπόδοση είναι οι ημέρες του κυνηγίου, τις οποίες τώρα μας στερούν χωρίς λόγο. Το κυνήγι πρέπει να επιτραπεί ξανά!



ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια