Φωνάζουν οι Κύπριοι κυνηγοί για απαγόρευση μετακίνησης

 


Λίγες μέρες πριν την πρώτη Κυριακή για το κυνήγι λαγού και πέρδικας στη Μεγαλόνησο

Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών για εξαίρεση των κυνηγών και ψαράδων από τα περιοριστικά μέτρα διακίνησης απέστειλε το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών.  Με νέο διάταγμα από 23/10 και μέχρι τις 9/11 απαγορεύεται η διακίνηση σε Λεμεσό και Πάφο από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Θυμίζουμε ότι την Κυριακή 1/11 είναι η πρώτη Κυριακή για το κυνήγι λαγού και πέρδικας στην Κύπρο. 

Με επιστολή του το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών ζητάει όπως εξαιρεθούν οι κυνηγοί και οι ψαράδες από το νέο διάταγμα σε θέματα διακίνησης. Μάλιστα σε επικοινωνία την οποία είχε ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος με τον Προϊστάμενο Υπηρεσίας θήρας τον ενημέρωσε ότι και ο ίδιος με επιστολή του ζήτησε από τον Υπουργό να εξαιρεθούν οι κυνηγοί. Το ίδιο έπραξε και η Κυπριακή Ομοσπονδία Κυνηγίου την περασμένη βδομάδα.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση: ''Έχει έρθει εις την προσοχή μας ότι την ίδια πίεση για να μην επιτραπεί φέτος το κυνήγι πιέζουν κύκλοι αντι-κυνηγών. Ευελπιστούμε η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός να σεβαστεί τις χιλιάδες των κυνηγών και των ψαράδων οι οποίοι έχουν πληρώσει τις άδειες τους και θέλουν να ασκήσουν τα νόμιμα τους δικαιώματα. Οποιαδήποτε άλλη παράλογη απόφαση εξυπηρετεί τα συμφέροντα αντι-κυνηγών και ατόμων που υποσκάπτουν την νόμιμη κυνηγετική και αλιευτική δραστηριότητα. Χιλιάδες συμπολιτών μας έχουν πληρώσει τις κυνηγετικές και αλιευτικές τους άδειες και δεν μπορούμε να τους στερούμε τα νόμιμα τους δικαιώματα χωρίς λόγο και αιτία''.

Αυτούσια η επιστολή 

Προς Υπουργό Εσωτερικών

Από Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών

Κοινοποίηση Υπουργό Γεωργίας, Υπουργό Δικαιοσύνης, Προϊστάμενο Υπηρεσίας θήρας

Ημερομηνία 22/10/2020

Θέμα : Νέα διατάγματα σε θέματα διακίνησης

Έντιμε Κύριε Υπουργέ

Βάση του τελευταίου διατάγματος  θεωρούμε ότι από τις απαγορεύσεις μετακίνησης στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου θα πρέπει να εξαιρεθούν οι κυνηγοί αλλά και οι ψαράδες. Τόσο οι κυνηγοί όσο και οι ψαράδες για να μεταβούν είτε για κυνήγι είτε για ψάρεμα κατά το ξημέρωμα, όπου με την νέα ώρα θα είναι κοντά στις 05,20 θα πρέπει να βρίσκονται στον δρόμο πολύ πιο πριν. 

Δεν είναι δυνατό κάποιος να θέλει να πάει από την Πάφο για Κυνήγι στη Λευκωσία ή από την Λεμεσό στην Πάφο και να μπορέσει να το πράξει εντός των ωρών που επιτρέπεται η διακίνηση και να βρίσκετε στον χώρο που επιθυμεί πριν τις 05,30 το πρωί  . 

Οι δραστηριότητες τόσο του κυνηγίου όσο και του ψαρέματος διεξάγονται είτε σε ατομικό επίπεδο είτε σε μικρό ομαδικό επίπεδο ανάμεσα σε συγγενικά ή και φιλικά πρόσωπα που ούτος η αλλιώς έρχονται σε καθημερινή επαφή. Στην ύπαιθρο οι κυνηγοί και οι ψαράδες αποφεύγουν ο ένας τον άλλο κυρίως για σκοπούς ασφάλειας και δεν τίθεται θέμα μετάδοσης του ιού στην ύπαιθρο. 

Παρακαλούμε όπως τόσο οι κυνηγοί όσο και οι ψαράδες να εξαιρεθούν από την παρακάτω απαγόρευση.  Οποιαδήποτε άλλη παράλογη απόφαση εξυπηρετεί τα συμφέροντα αντι κυνηγών και ατόμων που υποσκάπτουν την νόμιμη κυνηγετική και αλιευτική δραστηριότητα. Χιλιάδες συμπολιτών μας έχουν πληρώσει τις κυνηγετικές και αλιευτικές τους άδειες και δεν μπορούμε να τους στερούμε τα νόμιμα τους δικαιώματα χωρίς λόγο και αιτία

‘Απαγορεύεται η μετακίνηση πολιτών από τις 11 το βράδυ και μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης μέρες, εξαιρουμένων των μετακινήσεων για έκτακτους ιατρικούς λόγους (από/προς φαρμακείο, νοσηλευτήριο) ή για σκοπούς εργασίας, με την παρουσίαση σχετικής βεβαίωσης ή αποδεικτικού στοιχείου’

Ευχόμαστε ότι θα αντιληφθείτε το λογικό αίτημα μας . Σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστούμε να προβούμε σε κινητοποιήσεις για διεκδίκηση των λογικών και νόμιμων δικαιωμάτων μας. Αναμένουμε την απάντηση σας

Με εκτίμηση

Άριστος Αριστείδου

Αντ –Πρόεδρος Κ.Ε.Κ.Κ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια