Ταυτόχρονη έναρξη πέρδικας και λαγού ζητάει ο Κ.Σ. Πατρών


 Επιστολή του Κυνηγετικού Συλλόγου Πατρών προς την  Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου 

 

Κύριοι,

Μετά από διαμαρτυρίες κυνηγών-μελών μας αλλά και από προσωπική μας ενασχόληση με το θέμα παρατηρήθηκε το εξής φαινόμενο:

Ενώ πριν την έναρξη θήρας του λαγού συναντάμε αρκετά κοπάδια πέρδικας(γεμάτα) , μετά την έναρξή του τα πουλιά χάνονται και όσα βρίσκουμε είναι μεμονωμένα άτομα.

Αυτό αποδεικνύει ότι τα πουλιά έχουν τουφεκιστεί. Εξάλλου ως αποδέκτες αρκετών καταγγελιών και μετά από πολλούς ελέγχους και περιπολίες διαπιστώσαμε ότι με την έναρξη κυνηγίου εντός των ζωνών διάβασης και κατά την έναρξη θήρας του λαγού αρκετοί συνάδελφοι με σκύλους φέρμας βρίσκονται στο βουνό με τη δικαιολογία ότι κυνηγούν λαγό ή ορτύκι, κίνηση καθ΄ όλα νόμιμη , αλλά δυστυχώς ο θηροφύλακας του Συλλόγου μας δεν επαρκεί από μόνος του για τον έλεγχο ολόκληρης της περιοχής δικαιοδοσίας μας.

Επειδή ίσως έχετε γίνει και εσείς αποδέκτες τέτοιων παραπόνων λόγω της ενεργούς ενασχόλησής σας με το κυνήγι και επειδή θεωρούμε ότι ως Σύλλογος πρέπει να αφουγκραζόμαστε και να προσπαθούμε να επιλύουμε τα προβλήματα των μελών μας, ει δυνατόν σε συνεργασία με εσάς, κάνουμε την εξής πρόταση:

Θα θέλαμε η πρότασή μας αυτή να σταλεί σε όλους τους Συλλόγους της Πελοποννήσου και να συζητηθεί ως θέμα στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας ,ώστε να τοποθετηθούν, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις τους, επί του θέματος. Ελπίζουμε ότι η πρότασή μας θα σας βρει σύμφωνους και ζητάμε να προωθηθεί στην ΚΣΕ.

Παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπ όψιν σας την πρότασή μας, ώστε να δοθεί λύση σε ένα σοβαρό αίτημα των κυνηγών.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Καρβέλης Φώτιος

Ο Γεν. Γραμματέας Παπαγεωργόπουλος Θεόδωρος

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια