Ακτιβιστές Παρενοχλούν - Προκαλούν Κυνηγούς στην Κύπρο!

 Σε επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών και με κοινοποίηση στον Αρχηγό Αστυνομίας, το Κίνημα αναφέρει πως κατά τις κυνηγετικές εξορμήσεις, κυρίως σε Λάρνακα και ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, οι κυνηγοί δέχονται παρενοχλήσεις αλλά και προκλήσεις από ξένους ακτιβιστές.Σημειώνει πως σε αρκετές περιπτώσεις, οι ακτιβιστές προσπαθούν με μηχανοκίνητα οχήματα, με μέσα που προκαλούν θόρυβο ή και λάμψεις φωτός, να σταματήσουν την νόμιμη κυνηγετική δραστηριότητα.

«Θεωρούμε τουλάχιστο προσβλητικό προς την Κυπριακή Δημοκρατία να ανεχόμαστε, ως πολίτες,
κάποιους ξένους και πιθανόν μισθωτούς κάποιων οργανώσεων, να παρενοχλούν τα νόμιμα δικαιώματα των νόμιμων κυνηγών», προστίθεται.

Στην επιστολή του το Κίνημα τονίζει πως σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργείται ένταση και η κατάσταση κινδυνεύει να καταλήξει σε συμπλοκή ανάμεσα σε ακτιβιστές και κυνηγούς και υποδεικνύει πως «αν υπάρχουν περιπτώσεις παρανομίας, υπάρχουν οι αρμόδιες αρχές για να ελέγξουν το φαινόμενο».

Υπενθυμίζοντας πως υπάρχουν πέραν των 42,000 αδειούχων κυνηγών, «με κυνηγετικά δικαιώματα», το Κίνημα σημειώνει πως «κάθε χρόνο, το κράτος κερδίζει πέραν των 15 εκατομμυρίων ευρώ από την νόμιμη κυνηγετική δραστηριότητα και οφείλει τουλάχιστο να προστατεύσει τους φορολογούμενους του πολίτες από την προσπάθεια κάποιων να την τερματίσουν».

Καταλήγοντας στην επιστολή του, το Κίνημα καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει τα απαραίτητα μέτρα «για την αποφυγή άλλων δυσάρεστων εξελίξεων και πρόληψη κάποιου ατυχήματος».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια