Πυρ και μανία οι Κυνηγοί της Κύπρου

Αναστατωμένοι είναι οι κυνηγοί στη Μεγαλόνησο με την πρόταση απαγόρευσης χρήσης κλουβιών για σκύλους.

Η πρόταση κατατέθηκε με μέρος τροποποιητικού νομοσχέδιου για την ευημερία των ζωών.


 Η θέση των κυνηγών

 Η Κυπριακή Ομοσπονδία Κυνηγίου και Διατήρησης Άγριας Ζωής Κ.Ο.Κ.&Δ.Α.Ζ. σας πληροφορεί ότι η πρόταση που έχει κατατεθεί ως μέρος του νομοσχεδίου με τίτλο ”Το περί Προστασίας και Ευημερίας των Ζώων τροποποιητικό νομοσχέδιο του 2020” και η οποία αναφέρει ότι θα απαγορευτεί η χρήση κλουβιών ανεξαρτήτως διαστάσεων για σκύλους και να προωθηθεί η κράτηση τους σε περιφραγμένους χώρους μας βρίσκει έκπληκτους και σφόδρα αντίθετους.
Σφόδρα αντίθετους θα μας βρει επίσης οποιαδήποτε άλλη παράλογη πρόνοια η οποία θα φέρει προ τετελεσμένων τους χιλιάδες νόμιμους κυνηγούς.

 Ποτέ δεν έχουμε καλεστεί σαν άμεσα εμπλεκόμενοι αφού οι κυνηγοί κατέχουν χιλιάδες σκύλους να καταθέσουμε τις δικές μας προτάσεις και απόψεις όπως κάνουμε εξάλλου εδώ και πολλά χρόνια σε όλα τα υπό συζήτηση νομοσχέδια που αφορούν το Κυνήγι, τους Κυνηγούς, τους Σκύλους και το Περιβάλλων σε όσες από τις Επιτροπές της βουλής έχουμε καλεστεί.
 Ως κυνηγοί αρκετές χιλιάδες από εμάς είναι κάτοχοι κυνηγετικών σκύλων, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να ακούσει τις δικές μας απόψεις στην εν λόγω συζήτηση του συγκεκριμένου νομοσχέδιο ασχέτως του ότι ζητήσαμε αρκετές φορές να είμαστε παρόντες. Μία τέτοια τροποποίηση θα καταστήσει παράνομους σχεδόν όλους τους κατόχους σκύλων και ιδιαίτερα τους κυνηγούς. Ζητούμε άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης τροποποίηση.

Καλούμε επίσης όλα τα πολιτικά κόμματα σε περίπτωση που μια τέτοια πρόταση φτάσει τελικά στην βουλή όπως την απορρίψουν μαζικά.

 Πληροφορούμε όσους σχεδιάζουν εδώ και καιρό το τέλος του κυνηγίου ότι θα προασπιστούμε όλα τα νόμιμα μας δικαιώματα και όλα τα Ευρωπαϊκά μας κεκτημένα. Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε επεξήγηση.


 Μετά τιμής

Γεώργιος Γιατρός – Αλέξανδρος Λοϊζίδης

Πρόεδρος – Γεν. Γραμματέας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια