Η ΕΕ απαγορεύει το μόλυβδο στα σκαγια

Όπως είναι γνωστό από το 2019 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) έχει επιμείνει εδώ και χρόνια σε μια - αργή - νομοθετική διαδικασία για την τροποποίηση του κανονισμού REACH με τέτοιο τρόπο που θα απαγόρευε όλες τις χρήσεις πυρομαχικών με βάση τον μόλυβδο.

 Πλήρης απαγόρευση δηλαδή για κυνήγι, αθλητισμό ή όποια άλλη νόμιμη και ελεύθερη δραστηριότητα ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ σε όλη την Ευρώπη, τόσο εντός όσο και εκτός των υδροβιότοπων.

 Η πανδημία του Covid19 παρά το γεγονός πως καθυστέρησε την παραπάνω διαδικάσία (μια διαδικασία να θυμήσουμε εδώ η οποία έχει καταπέσει ΠΟΛΛΑΚΙΣ εντός του Ευρωκοινοβουλίου μιας που δεν στηρίζεται σε ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ) έκανε την Κομισιόν να κινηθεί πιο γρήγορα κι έτσι εχτές στις 5 Μαϊου απέστειλε μία επιστολή η οποία περιήλθε εις χείρας μας, με την οποία ζητά από την NADEG (Οργάνωση για Πτηνά και Υδροβιότοπους) να ασκήσει πίεση στους Εθνικούς αντιπροσώπους της εντός της REACH (Επιτροπή αξιολογήσεως Χημικών ουσιών και κινδύνων της ΕΕ) προκειμένου να απαγορευτούν άπαξ και δια παντός όλα τα πυρομαχικά με βάση τον μόλυβδο (που όπως γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια είναι όλα jacketed...) καθώς και τα ... βαρίδια στα δολώματα ψαρέματος.

 Η πράξη αυτή απότελεί ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ όλων των διαδικασιών που διέπουν την ΕΕ αναφορικά με το νομοθετείν, στην οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα μέλη και οι υπηρεσίες της θα πρέπει (τουλάχιστον υποθετικά!) να τηρούν μια αυστηρή γραμμή αμεροληψίας προκειμένου να επιτύχουν καλύτερους κανονισμούς, μένοντας μακρυά από κάθε πιθανότητα να ακολουθήσει οποιαδήποτε γραμμή ή ατζέντα που υπαγορεύεται από καθαρή ιδεοληψία.

 Ο κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να καταλάβει τι είδους ζημίες θα υποστούμε όλοι οι εντός ΕΕ σκοπευτές και κυνηγοί από την πλήρη απαγόρευση πυρομαχικών με βάση τον μόλυβδο · και ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει ότι υπάρχουν "επαρκή αποδεικτικά στοιχεία" για να υποστηρίξει την πλήρη απαγόρευση, η αλήθεια είναι ότι "αποδείξεις" για πιθανό κίνδυνο που ενέχει το περιβάλλον, την υγεία των ζώων και των ανθρώπων από πυρομαχικά με βάση μόλυβδο σε περιβάλλοντα εκτός των υγροτόπων αποτυγχάνει να αποκτήσει καθολική επιστημονική συναίνεση καθώς βασίζεται καθαρά σε ιδεοληπτικές αντιλήψεις.

 Εδώ μπορείτε να δείτε την σχετική έρευνα

Δεδομένου πως όλοι οι φίλοι της σκοποβολής, των όπλων και του κυνηγιού είναι πολύ επιφυλακτικοί για τους "επαϊοντες" των ευρωπαϊκών οργανισμών και τις «επιστημονικές, κοινωνικοοικονομικές και εκτιμήσεις κινδύνου» - όπως εκείνες που υποστήριξαν την προσπάθεια της ΕΕ για απαγόρευση όπλων για το 2015/2017 - έχουμε όλοι μας αμφιβολίες σχετικά με τον πραγματικό επιστημονικό χαρακτήρα και την αμεροληψία των γνωμοδοτήσεων και των εγγράφων του ECHA σχετικά με την προτεινόμενη απαγόρευση πυρομαχικών της ΕΕ.

 Είναι πλέον ΣΑΦΕΣ πώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει συμμαχήσει και υπηρετεί την ίδια ατζέντα με τα πλέον εξτρεμιστικά στοιχεία του ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥ περιβαλλοντολογικού κινήματος, τηρώντας τις αρχές και τα σχέδια της «Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας»... Aκόμη και τώρα που η ύφεση που προκλήθηκε από την πανδημία COVID-19 και τα lockdowns απειλεί με οικονομική καταστροφή όλες τις χώρες, οι ιδεοληπτικοί αυτοί επιμένουν στις ιδέες τους και με τις αντιεπιστημονικές τους θέσεις διακινδυνεύουν χιλιάδες θέσεις εργασίας αλλά και το δικαίωμα του νομοταγούς πολίτη να αθλείται και να κυνηγά!!!
 Να ενημερώσουμε ΞΑΝΑ πως αν το παραπάνω περάσει τα πυρομαχικά θα καταστούν ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ, δεν υπάρχει περίπτωση, ειδικά στην χώρα μας να είναι εφικτή η ιδιογόμωση ή η αναγόμωση (εφ όσον νομικά αυτό επιτραπεί) και οι παρούσες κάννες των υπό αθλητών ειδικά (ραβδωτά) όπλων θα χρειαστούν re barreling γιατί αλλιώς η τόσο ποθούμενη ακρίβεια κατά τους αγώνες θα πάει ...περίπατο...

 Επι πλέον τα αγαπημένα 22άρια (ω ναι και τα Ολυμπιακά) θα αποτελέσουν παρελθόν...
 Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το θεσμικό της όργανο επιθυμούν να προχωρήσουν και να έλθουν σε περαιτέρω αντιπαράθεση με εκατομμύρια νόμιμους ιδιοκτήτες όπλων - καθώς και μία από τις μεγαλύτερες μη στρατιωτικές βιομηχανίες όπλων και πυρομαχικών στον κόσμο, προκαλώντας οικονομικές ζημίες που θα πλήξουν κυρίως όλα τα κράτη μέλη - είμαστε ανίσχυροι να τους σταματήσουμε. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να τους εκπλήσσει εάν το συναίσθημα κατά της ΕΕ αυξάνεται σε πολλές χώρες και εάν άλλες επιλογές "EXIT" μετά τον βρετανικό χωρισμό από την ΕΕ βρίσκουν αυξανόμενη λαϊκή υποστήριξη.

 Περιμένουμε τώρα να δούμε ποια έγγραφα και ποιες στρατηγικές σκοπεύει να παρουσιάσει η βιομηχανία πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ της Ευρώπης, προκειμένουν να προασπίσει τα συμφέροντά της και τα δικαιώματα εκατομμυρίων πελατών τους σε ολόκληρη την Ευρώπη.
 Περιμένουμε όμως και από εμάς, τους απλούς σκοπευτές, κυνηγούς και χομπίστες, να αποτανθούμε στα θεσμικά μας όργανα και να τους ειδοποιήσουμε ΠΩΣ ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΚΟΠΕΙ ΕΝ ΤΗ ΓΕΝΕΣΕΙ ΤΟΥ τότε κι εμείς δεν θα τους έχουμε στα υπ όψιν στις επόμενες εκλογικές διαδικασίες... ας ψάξουν να βρουν τότε δουλειά στον ήδη βεβαρυμένο ιδιωτικό τομέα... τους περιμένουμε....

 Σημείωση: Εδώ το εν λόγω έγγραφο...



ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια