Κυνηγοί έσωσαν νεογέννητο ζαρκάδι


Δύο κυνηγοί κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού με τα σκυλιά τους στο όρος Πάικο εντόπισαν και περισυνελεξαν τραυματισμένο ζαρκάδι.

Περνώντας δίπλα από το θάμνο που κρυβόταν, τον διέκριναν τραυματισμένο με την μητέρα του να το κοιτάζει χωρίς να μπορεί να βοηθήσει.
Έχοντας σπάσει το πόδι δεν μπορούσε να κουνηθεί.
Όταν μετά από λίγη ώρα η μητέρα του απομακρύνθηκε, τον μετέφεραν σε ιδιωτικό κτηνιατρείο ( Γιάννη Ρίντη στα Γιαννιτσά ).

 Εκεί, σε επικοινωνία με την Καθηγήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Νατάσα Κομνηνού, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και του τοποθετήθηκε νάρθηκας στο πόδι.

Από τις ακτινογραφίες διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί υπερκονδήλιο κάταγμα κνήμης στο πίσω δεξί άκρο.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) το μετέφερε στο Κτηνιατρείο.

 Ο Θωμάς οπως τον ονόμασαν, είναι περίπου μίας εβδομάδας και μάλιστα έχει ακόμα επάνω του κομμάτι από τον ομφάλιο λώρο. Προς το παρόν φιλοξενείται σε πολύ περιορισμένο χώρο καθώς θα πρέπει να βρίσκεται σε ακινησία στο μέτρο του δυνατού για να δέσει το κάταγμα.

Λόγω της μικρής ηλικίας του υπάρχει μεγάλη  πιθανότητα  το τραυμα να δέσει σωστά. Υπολογίζεται ότι θα μείνει με τον νάρθηκα για ένα περίπου μήνα και στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε περιφραγμένο χώρο δάσους όπου θα ξεκινήσει η διαδικασία προετοιμασίας για την επανένταξή του στη φύση τον επόμενο χρόνο.

 Το Κτηνιατρείο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργίας «Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου»  με την χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Ο εξοπλισμός του εντάχθηκε στο έργο «Ενίσχυση επιχειρησιακής ετοιμότητας της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και του προγράμματος περίθαλψης και επανένταξης μεγάλων σαρκοφάγων» στο πλαίσιο του προγράμματος «Καινοτόμες δράσεις για τους πολίτες» που χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο δηλαδή τους κυνηγούς!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια