Ήπειρος: Κυνηγετικός παράδεισος, αλλά όχι ανεξέλεγκτος

Η Ε’ Κ.Ο.Η. διευκρινίζει αρχικά πως οι αλλοδαποί έχουν το δικαίωμα να ασκούν θήρα στην περιοχή της Ηπείρου εφόσον προχωρήσουν στην έκδοση των σχετικών αδειών και με τους περιορισμούς που θέτει η κείμενη ελληνική νομοθεσία. Για την τήρησή της φροντίζει η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή στο πλαίσιο καθημερινών περιπολιών και ελέγχων σε συνεργασία με τις Δασικές Υπηρεσίες και την Ελληνική Αστυνομία που παρέχει συνδρομή όποτε έχει ζητηθεί.
Μάλιστα, στους εκατοντάδες ελέγχους που έχουν γίνει, έχουν διαπιστωθεί παραβάσεις, οι οποίες έχουν βεβαιωθεί και έχουν υποβληθεί μηνυτήριες αναφορές σε βάρος αλλοδαπών κυνηγών, ενώ έχουν σχηματιστεί δικογραφίες σε βάρος τους και έχουν υποβληθεί αρμοδίως στις Εισαγγελικές αρχές.
Σε ένα δεύτερο επίπεδο, λόγω της ιδιάζουσας κατάστασης ειδικά στην περιοχή της Θεσπρωτίας, όπου παρατηρείται αύξηση της κυνηγετικής πίεσης λόγω και της παρουσίας δεκάδων αλλοδαπών κυνηγών, κυρίως από την Ιταλία, το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ έχει έρθει σε επαφή με Κυνηγετικούς Συλλόγους της γειτονικής χώρας, προκειμένου να τους ενημερώσει για το καθεστώς που ισχύει στη χώρα μας, ώστε με τη σειρά τους να ενημερώνουν σχετικά τα μέλη τους, που πρόκειται να κυνηγήσουν στην Ελλάδα.
Επίσης, στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου Thiropedia, η Ε’ ΚΟΗ που ήταν εταίρος του προγράμματος, προχώρησε στην έκδοση σχετικού εντύπου στην ελληνική και την ιταλική γλώσσα, με όλες τις λεπτομέρειες για την άσκηση της θήρας στην Ελλάδα, όπως για τα είδη που επιτρέπεται η θήρευσή τους, για τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό της κάρπωσης, την περίοδο έναρξης και λήξης της θήρας για κάθε θηρεύσιμο είδος, τον αναλυτικό κατάλογος με τα μη θηρεύσιμα είδη κ.λπ.
«Η περιοχή της Ηπείρου είναι πράγματι ένας κυνηγετικός παράδεισος, λόγω της μοναδικότητας της άγριας πανίδας της. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι ανεξέλεγκτος, ούτε έχει παραδοθεί ως βορά στις διαθέσεις οποιουδήποτε είτε πρόκειται για έλληνα είτε για αλλοδαπό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ε’ ΚΟΗ, καλώντας, όμως, και από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς της χώρας, να εντείνουν τους ελέγχους στις πύλες εξόδου της χώρας στα χερσαία ή στα θαλάσσια σύνορά της.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια