Βρέθηκε σκύλος δεμένος σε δάσος στα Πιέρια Όρη

Σε μάστιγα έχει εξελιχθεί πλέον η εγκατάλειψη σκύλων σε όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Πόλλες φορές εντοπίζονται σκυλιά που έχουν πεταχτεί στα βουνά, που έχουν εγκαταλειφθεί στο πουθενά, έχουν πυροβοληθεί για να πεθάνουν, με τις υποψίες και τον κακό λόγο, να πέφτει στους κυνηγούς.
Τον τελευταίο καιρό βρίσκονται δεμένα στο πουθενά, χωρίς φαγητό και νερό για να πεθάνουν από ασιτία.  Ένα δεμένο ζώο δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Έτσι το ξεφορτώνεσαι στα σίγουρα.
Ένα τέτοιο περιστατικό ήταν και αυτό που συνέβη αυτές τις μέρες στο Νομό Πιερίας και έγινε γωστό όταν ένας κάτοικος του χωριού Βρία, κάνοντας πεζοπορίαστα Πιέρια Όρη, έπεσε πάνω σε ένα θλιβερό θέαμα. 
Στη θέση Μπάρες, στην κυριολεξία στο πουθενά, σε ένα δέντρο ήταν δεμένο με είκοσι πόντους σχοινί νάιλον ένα σκυλί, χωρίς νερό και χωρίς φαγητό. Το σκυλάκι ήταν σκελετωμένο από την πείνα και εξαντλημένο. Περίμενε απλά να πεθάνει. Είχε δεθεί εκεί για να πεθάνει.
Ο πεζοπόρος αμέσως ενημέρωσε το συνεργείο περισυλλογής του Δήμου και η κινητοποίηση όλων ήταν άμεση. Το ζώο μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο όπου υπολογίστηκε ότι ήταν δεμένο ίσως και πάνω από 15 μέρες. Το δε σχοινί, λόγω των προσπαθειών του να φύγει, είχε εισχωρήσει μέσα στο λαιμό του. Δεν γνωρίζουμε αν υπεύθυνος για αυτό το απάνθρωπο περιστατικό είναι κυνηγός, καθώς ο δράστης δεν έχει ακόμα βρεθεί.
 Δυστυχώς πληροφορίες κάνουν λόγο ότι είναι κυνηγός.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια