Κυνηγετικός Σύλλογος Γυθείου: «Το Κυνήγι Αλεπούς Είναι 100% Νόμιμο»

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στα social media μια φωτογραφία από ανακοίνωση του Κυνηγετικού Σύλλογου Γυθείου, σύμφωνα με την οποία «όποιος φέρει μία ουρά από αλεπού ή κουνάβι» στα Γραφεία του Συλλόγου, θα έχει «δώρο δύο κουτιά φυσίγγια των 25 τεμαχίων ως το τέλος της κυνηγετικής περιόδου».

H σελίδα του Κυνηγετικού Συλλόγου έχει ήδη γεμίσει κοσμητικά σχόλια και απειλές, προκαλώντας την αντίδραση του Συλλόγου:
 «Το Δ.Σ. καταγγέλλει οποιαδήποτε πράξη βίας είτε λεκτική, ψυχολογική ή σωματική απέναντι σε νόμιμους κυνηγούς, και ο Κυνηγετικός Σύλλογος θα είναι μαζί τους όπου χρειαστεί. Υποστηρίζουμε το Ελεύθερο νόμιμο κυνήγι»

 O Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεώργιος Λυκουσάς, μας ενημέρωσε πως η αλεπού συγκαταλέγεται στα νομίμως θηρεύσιμα θηλαστικά είδη, χωρίς περιορισμό στο κυνήγι, ούτε ημερήσιο ούτε αριθμητικό και πως η ανακοίνωση όντως υφίσταται, αλλά έχει αναρτηθεί προ επτά μηνών.

 «Μπορούμε να την κυνηγήσουμε χωρίς περιορισμό, κατά την διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου η οποία διαρκεί από τον Αύγουστο μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου», αναφέρει σχετικά.

 Σε ερώτησή του fanpage.gr για τον σκοπό της ανακοίνωσης με το «δώρο», απαντά:

 «Η αλεπού θεωρείται δύσκολο κυνήγι και είναι λίγοι οι κυνηγοί που ασχολούνται με αυτό το θήραμα, για αυτό τους προσφέρουμε αυτό το δώρο. Η συγκεκριμένη διαδικασία μάλιστα είναι αρκετά συνηθισμένη μεταξύ των μελών των κυνηγετικών συλλόγων, δεν είμαστε οι μοναδικοί που το κάνουμε».
 Όπως αναφέρει ο κ. Λυκουσάς, έχουν γίνει κατά καιρούς διάφορες καταγγελίες εναντίον του Συλλόγου στην Διεύθυνση Δασών, όμως έχουν απορριφθεί μιας και δεν ευσταθούν νομικά.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια