Διαδραστικό σεμινάριο με θέμα «Το κυνήγι στην Αρκαδία» στην Τρίπολη

Το κυνήγι στην Αρκαδία θα απασχολήσει τους συμμετέχοντες στο έκτο κατά σειρά διαδραστικό σεμινάριο με θέμα τον υλικό πολιτισμό της Αρκαδίας που διοργανώνεται τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου στο καφέ Señor στην Τρίπολη (Δημητρίου Νεομάρτυρος 7) στις 18:00.

 Το κυνήγι, βασικό και διαχρονικό στοιχείο του αρκαδικού υλικού πολιτισμού, ήταν αγαπημένη ασχολία των κατακτητών Οθωμανών και των κατακτημένων.

Ήταν δραστηριότητα επιβίωσης των κλεφτών-αρματολών. Συνδέεται με το δικαίωμα ιδιοκτησίας, τις κοινωνικές τάξεις και τον κυκλικό αγροτικό χρόνο. Ακόμα, το κυνήγι ως δραστηριότητα αναφέρεται στο δημοτικό τραγούδι και στη λογοτεχνία.  

 Το σεμινάριο θα απασχολήσουν θέματα όπως τα θηράματα του βουνού και του λόγγου: Λαγοί, αγριόχοιροι, αμπελοπούλια, τσίχλες, μπεκάτσες, αλεπούδες, οι κυνηγετικοί σκύλοι (άτσες, εκπαίδευση), οι κρατικές πολιτικές και η λαθροθηρία, αλλά και τη ζωοφιλία - οικολογία οι εκπρόσωποι της οποίας τίθενται κατά κυνηγών, σε έναν διαρκή αγώνα με έντονες αντιδράσεις.  
 Το σεμινάριο είναι δωρεάν και ανοικτό σε όλους.
 Φέρνουμε μαζί μας ένα αντικείμενο, εργαλείο, φωτογραφία, εικόνα, που σχετίζεται με το θέμα και μιλάμε για τη σχέση μας ή για το βίωμά μας με αυτό.
Έτσι συνδέουμε τα υλικά αγαθά με ποικίλες πτυχές της πολιτισμικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας.
 Η οργάνωση των σεμιναρίων είναι συλλογική υπόθεση. Διοργανωτές είναι οι ίδιοι οι συμμετέχοντες, που αποφασίζουν για την επόμενη θεματική, την παρουσίαση και τις δράσεις που θα προκύψουν στο μέλλον.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Ζιζή Σαλίμπα (6972 023.223), Εύα Γαλανιάδη (6947 940.155)

ΠΗΓΗ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια