Ελέυθεροι οι συνεργάτες στη λαθροθηρία του νεκρού στη Θεσσαλονίκη

Η αρχική εκδοχή ήταν ότι ο άτυχος άνδρας δέχθηκε κατά λάθος τα σκάγια 57χρονου συγγενή του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα

 Ο 57χρονος και ο 61χρονος συνοδός του συνελήφθησαν για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για παράβαση των Νόμων περί θήρας και περί όπλων αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι


Μοιραία κατάληξη είχε για ένα 46χρονο η βραδινή λαθροθηρία -μαζί με δύο συγγενικά του πρόσωπα- για αγριογούρουνα στην περιοχή Βασιλούδι του Δήμου Λαγκαδά, έξω από τη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για έναν 57χρονο και τον 61 ετών αδελφό του, που μαζί με τον 46χρονο γαμπρό τους ξεκίνησαν χθες το βράδυ για κυνήγι αγριογούρουνου στο Βασιλούδι Θεσσαλονίκης
Ο άτυχος άνδρας δέχθηκε κατά λάθος τα σκάγια του 57χρονου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης:

 «Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες (05-11-2019), από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλλινδοίων, 57χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για παράβαση των Νόμων περί θήρας και περί όπλων. 
 Ειδικότερα, ο 57χρονος, ενώ βρισκόταν μαζί με 46χρονο ημεδαπό εντός του φορτωτή – κουβά τρακτέρ, που οδηγούσε 61χρονος ημεδαπός σε αγροτική περιοχή του Βασιλουδίου, έπεσε και κατά την πτώση του εκπυρσοκρότησε η καραμπίνα που κρατούσε στα χέρια του και τραυματίσθηκε θανάσιμα ο 46χρονος. 
 Σημειώνεται ότι το κυνηγετικό όπλο το κατείχε νόμιμα ο 57χρονος, ενώ συνελήφθη και ο 61χρονος οδηγός του τρακτέρ για παράβαση του νόμου περί θήρας. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα». 

 Σήμερα το πρωί οι δύο λαθροθήρες που συνόδευαν το θύμα αφέθηκαν ελεύθεροι.

 Η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώπιον της οποίας οδηγήθηκαν το μεσημέρι, αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους χωρίς να τους απαγγείλει κατηγορίες.
Η ίδια ζήτησε να ολοκληρωθεί η αστυνομική προανάκριση για να εξακριβωθούν πλήρως οι συνθήκες κάτω απ’ τις οποίες έχασε τη ζωή του ο άτυχος κυνηγός και κατόπιν να αποφασιστεί η ποινική τους μεταχείριση.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια