Οργή από τους κυνηγούς στην Κύπρο: Τους είχαν υποδείξει λάθος σηματοδότηση περιοχής

Σάλος μεταξύ κυνηγών. Εν μία νυχτί μετακίνησαν πινακίδες σε περιοχή μεταξύ της Δένειας και Ακακίου και το έριξαν στο κυνήγι. Παραδέχεται λάθος σηματοδότηση η Υπηρεσία Θήρας και άρχισε έρευνα.

 Οργή και αγανάκτηση επικρατεί ανάμεσα στους κυνηγούς μετά το άνοιγμα περιοχής μεταξύ Δένειας και Ακακίου μέχρι και τη γραμμή αντιπαράταξης που ήταν σηματοδοτημένη ως απαγορευμένη, και μάλιστα στην εκπνοή της κυνηγετικής περιόδου.

 Άγνωστοι, που η Υπηρεσία Θήρας δεν αποκλείει να είναι και θηροφύλακες, μετακίνησαν τις πινακίδες απαγόρευσης, χωρίς να έχει δοθεί σχετική οδηγία αλλά και χωρίς καμία ενημέρωση προς τους κυνηγούς. Ομάδα κυνηγών ήταν αυτή που είχε ενημερώσει την Υπηρεσία Θήρας ότι οι πινακίδες ήταν τοποθετημένες λανθασμένα, και ξεκαθάρισαν πως είχαν σκοπό να κυνηγήσουν στην περιοχή που λανθασμένα σηματοδοτημένη ως απαγορευμένη, με την Υπηρεσία να δηλώνει πως δεν επρόκειτο να αλλάξει τα δεδομένα μόλις δύο εξορμήσεις πριν από τη λήξη της τρέχουσας κυνηγετικής περιόδου. Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας Θήρας, Πέτρος Αναγιωτός, χθες «το πρωί υπήρχε αναφορά στην Υπηρεσία ότι κυνηγούσαν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Όταν οι συνάδελφοι έφτασαν στην περιοχή διαπίστωσαν ότι πολύ μεγάλος αριθμός κυνηγών βρισκόταν στην περιοχή, οπότε αξιολογώντας τα δεδομένα τοποθετήθηκαν οι πινακίδες στο σωστό σημείο. Η Υπηρεσία μας απολογείται για την αναστάτωση που προκλήθηκε». Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ακακίου δήλωσε πως χθες στις 7:30 ενημερώθηκαν ότι επεκτάθηκε η περιοχή. Τόνισε δε, πως «είναι καταδικαστέα η ενέργεια της Υπηρεσίας Θήρας χωρίς την ενημέρωση κανενός.
 Ορισμένοι κυνηγούσαν μόνο». Ο πρόεδρος της Κυπριακή Ομοσπονδίας Κυνηγίου Λευκωσίας, Αντρέας Νικολάου, δήλωσε με τη σειρά του «έχουμε δυσφορήσει με την πράξη της υπηρεσίας θήρας, θα έπρεπε να μας έχουν ενημερώσει. Δεν έπρεπε να μετακινηθούν οι ταμπέλλες». Η Υπηρεσία Θήρας έχει ήδη αρχίσει τη διεξαγωγή έρευνας για να διαπιστωθεί ποιος και πότε έχει μετακινήσει τις πινακίδες, την ώρα που κυνηγοί καταγγέλλουν ότι όσοι κυνηγούσαν στην περιοχή είχαν προνομιακή ενημέρωση για το άνοιγμά της.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπηρεσία επέβαλε ψες πρόστιμο ύψους 26,000 ευρώ σε 24χρονο όταν μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι στο αυτοκίνητό του υπήρχε σκοτωμένος λαγός που θηρεύτηκε σε απαγορευμένες ώρες και χωρίς ο νεαρός να κατέχει άδεια κυνηγίου.

ΠΗΓΗ



ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια