Κυνήγι αγριόχοιρου όλο το χρόνο σε συγκεκριμένες περιοχές λόγω Αφρικανικής Πανώλης

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη ενημερωτική ημερίδα με θέμα τα μέτρα που θα εφαρμοστούν για το κυνήγι του αγριόχοιρου στην περιοχή, μετά την έκδοση της πρόσφατης ΚΥΑ.

 Ο Προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Π. Ε. Ξάνθης
Τέγος Δήμος, ο Λαμπάκης Δημήτριος εκπρόσωπος του Δασαρχείου Ξάνθης και ο Πλατής Πέτρος επιστημονικός συνεργάτης της Κ.Ο.ΜΑ.Θ. ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους κυνηγούς που δραστηριοποιούνται στο κυνήγι του αγριόχοιρου για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ.

 Θα οριστούν ομάδες που θα κυνηγούν αγριόχοιρους όλο τον χρόνο χωρίς περιορισμούς.

 Ο Σύλλογος καλεί τους επικεφαλής των ομάδων που κυνηγούν αγριόχοιρους να δηλώσουν στα γραφεία του Συλλόγου το συντομότερο δυνατόν, την ομάδα που επιθυμεί να συμμετάσχει στο κυνήγι των αγριόχοιρων με βάση την ανωτέρω αναφερόμενη ΚΥΑ, για να τις διαβιβαστεί στο Δασαρχείο Ξάνθης.
 Σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ οι συγκεκριμένες ομάδες θα έχουν το δικαίωμα να κυνηγούν σε ορισμένες περιοχές που θα οριοθετηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, όλο τον χρόνο, μόνο αγριόχοιρους, εκτός περιορισμών.
 Ο Κυνηγετικός αναφέρει ότι τα άτομα που θα απαρτίζουν τα συγκεκριμένα συνεργεία σύμφωνα με την ΚΥΑ θα αποτελούνται μόνο από μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης και θα πρέπει να έχουν εκδώσει άδεια θήρας την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια