Επτά μήνες φυλάκιση σε δύο λαθροκυνηγούς που πιάστηκαν με λαγό


Συνολική ποινή φυλάκισης επτά μηνών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου στους δύο λαθροθήρες που συνελήφθησαν στις αρχές Νοεμβρίου έχοντας στην κατοχή τους ένα  σκοτωμένο λαγό!
Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τον 55χρονο και τον 57χρονο και τους επέβαλε την παραπάνω ποινή την οποία όμως ανέστειλε επί τριετία. Με την ίδια απόφαση αποφασίστηκε η δήμευση του κυνηγετικού όπλου που είχε εντοπιστεί στην κατοχή τους, ενώ τους απέδωσε το αυτοκίνητο που είχε κατασχεθεί.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου της Ρόδου που είχε εκδοθεί, το περιστατικό είχε σημειωθεί το Σάββατο  9 Νοεμβρίου και οι δύο κυνηγοί δεν υπάκουσαν στις εντολές των αρμόδιων στελεχών της Θηροφυλακής και επιχείρησαν να διαφύγουν. Ακολούθησε  καταδίωξη και τελικά η σύλληψή τους.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το Σάββατο 09/11/2019 στελέχη της θηροφυλακής εκτελούσαν περιπολία στην περιοχή «Χόχλακας» του Δ.Δ. Κατταβιάς. Εκεί και γύρω στα μεσάνυχτα εντόπισαν αγροτικό όχημα να κινείται ύποπτα και με φακό μέσα από το όχημα να φέγγει στα γύρω χωράφια της περιοχής. Αμέσως κινήθηκαν προς το μέρος του, πλησίασαν το όχημα από πίσω, και αφού έκαναν αντιληπτή την παρουσία τους ανάβοντας τον μπλε φάρο έκαναν σήμα στο αυτοκίνητο να σταματήσει.
Το αυτοκίνητο δεν σταμάτησε και τότε οι θηροφύλακες προσπέρασαν το όχημα από αριστερά, μπήκαν μπροστά από το αυτοκίνητο και τότε αυτό προσέκρουσε στο όχημα της Θηροφυλακης και ακινητοποιήθηκε. Αμέσως έγινε έλεγχος στο όχημα όπου βρέθηκε μία καραμπίνα εκτός θήκης, 22 φυσίγγια, ένας σκοτωμένος λαγός καθώς και ένας φακός.
Οι δράστες Π.Α. του Σ. κάτοικος Ρόδου ετών 57 και Β.Ν. του Ι. κάτοικος Ρόδου ετών 55, είχαν άδειες θήρας και οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Ρόδου με τις κατηγορίες της παράνομης θήρας λαγού τη νύχτα από μηχανοκίνητο μέσο με τη βοήθεια ελκυστικών φώτων καθώς και άρνηση ελέγχου γιατί δεν σταμάτησαν. Εκεί με εντολή Εισαγγελέα Υπηρεσίας κρατήθηκαν. Στις 11/11/2019 οδηγήθηκαν ενώπιόν της όπου και όρισε τακτική δικάσιμο."

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

1 Σχόλια