Οι κυνηγοί της Καρδίτσας να προσκομίζουν δείγματα αλεπούδων με αμοιβή

Στο πλαίσιο του προγράμματος αξιολόγησης των εμβολιασμών των κόκκινων αλεπούδων κατά της Λύσσας, με αμοιβή 50 ευρώ


 Η Υποδιεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας ενημερώνει το κοινό ότι, οι κυνηγοί μπορούν να προσκομίζουν δείγματα θανατωθέντων αλεπούδων στην Υποδιεύθυνση Κτηνιατρικής στα πλαίσια του προγράμματος αξιολόγησης των εμβολιασμών των κόκκινων αλεπούδων κατά της Λύσσας.

 Η περίοδος συλλογής δειγμάτων από κυνηγούς αρχίζει στις 09/12/2019 και θα διαρκέσει δύο μήνες. Για την συλλογή δειγμάτων θα πρέπει να τηρηθούν οι διατάξεις της αριθ. ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/71082/539 /06-08-2019 (ΦΕΚ 3137 τ. Β) Υπουργικής Απόφασης «Ρυθμίσεις θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2019 ? 2020».

 Οι κυνηγοί θα μπορούν κατόπιν αίτησής τους να λαμβάνουν 50 ευρώ για κάθε νεκρή αλεπού που προσκομίζουν. Η καταβολή των χρημάτων θα γίνεται στον τραπεζικό λογαριασμό που θα υποδείξουν οι αιτούντες κυνηγοί. Τονίζεται ότι πριν από τις εξόδους τους οι κυνηγοί θα πρέπει υποχρεωτικά να επικοινωνούν τηλεφωνικά με την Υπηρεσία μας στα τηλέφωνα 24410 23980 (αρμόδιος υπάλληλος Παπαγεωργίου Γεώργιος) και 24413 55237 (αρμόδια υπάλληλος Μπουλουξή Ελένη), για την ακριβή ημέρα και ώρα εξόδου τους.

Αφού θανατώσουν ένα ή περισσότερα ζώα, οι κυνηγοί οφείλουν να ενημερώνουν άμεσα τηλεφωνικά την Υπηρεσία προκειμένου να προετοιμαστεί ο αρμόδιος κτηνίατρος για την παραλαβή του/των ζώων και τη συλλογή των δειγμάτων και να μεταφέρουν τα θανατωθέντα ζώα, λαμβάνοντας τα μέτρα βιοασφάλειας και χρησιμοποιώντας κατάλληλη συσκευασία, σε χώρο που θα τους υποδείξει η Υπηρεσία. Τα ζώα που θανατώνονται και προσκομίζονται θα πρέπει να ανήκουν στον υγιή πληθυσμό και να είναι ενήλικα.


 Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στην Υποδιεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας στα τηλέφωνα 24413-55237 - 55242.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια