Νεκρή φάλαινα ξέβρασε η θάλασσα στην Κερατέα. Είχε μπαταρία στο στομάχι της


Μια νεκρή φάλαινα φυσητήρας, μήκους 13 μέτρων και βάρους 10 τόνων, ξεβράστηκε στην παραλία της Κερατέας.

Οι κάτοικοι της περιοχής έμειναν εμβρόντητοι όταν είδαν το σπάνιο κήτος στην ακρογιαλιά της Κακιάς Θάλασσας.
 Στην αρχή νόμιζαν ότι τους έκαναν πλάκα. Σε κάποιους φάνηκαν σαν δίχτυα, ενώ άλλοι αναρωτήθηκαν αν είναι βράχια, με τους κατοίκους να σπεύδουν να δουν αυτό το περίεργο θέαμα

 Στο στομάχι της φάλαινας βρέθηκαν δεκάδες κιλά πλαστικών και μια μεγάλη μπαταρία αυτοκινήτου ή φορτηγού, ενώ το κουφάρι της έφερε ένα μεγάλο τραύμα από προπέλα μεγάλου πλοίου.
 Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», Θεόδωρος Τσιμπίδης, δήλωσε πως η συγκεκριμένη φάλαινα είναι νεκρή από τις αρχές του μήνα και ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση.
Αυτό κατέστησε αδύνατη τη διεξαγωγή μιας επισταμένης έρευνας, γιατί το κουφάρι ήταν μολυσμένο με μύκητες και θεωρήθηκε πολύ επικίνδυνο.


 Σύμφωνα με το wikipedia, η φάλαινα φυσητήρας έχει μια γκρι απόχρωση σε όλο της το σώμα. Το κεφάλι της είναι στρογγυλό, με το στόμα της να βρίσκεται κάτω από τη μέση του κεφαλιού. Μετά το κεφάλι της, το σώμα της είναι ρυτιδωμένο, έως λίγο πριν την ουρά της. Η ουρά της είναι κάπως χοντρή, όπως άλλωστε και το υπόλοιπο σώμα της. Τα πτερύγιά της βρίσκονται αρκετά μπροστά, και είναι σχετικά μικρά σε σχέση με το πελώριο σώμα της.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια