Απρόσεχτοι κυνηγοί προκάλεσαν black out 2 φορές στην ίδια περιοχή

Προβληματισμό προκαλεί στο δήμο Παγγαίου το γεγονός ότι μέσα σε διάστημα 20 ημερών προκλήθηκαν 2 διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω της καταστροφής μονωτών σε κολόνες από σκάγια.

Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν πως:  κυνηγοί ευθύνονται για τα μεγάλα και πολύωρα black out στη Δ.Ε. Ελευθερών.
 Ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ελευθερών Χρ. Πριονίδης, δήλωσε προχτές ότι τα δημοτικά διαμερίσματα Ελαιοχωρίου και Ελευθερών του Δήμου Παγγαίου παρέμειναν χωρίς ρεύμα από τις 22:45′ το βράδυ της Τετάρτης (20/11) έως και την Πέμπτη, λόγω φωτιάς που εκδηλώθηκε σε κολόνα της ΔΕΗ, η οποία χτυπήθηκε από σκάγια κυνηγών σύμφωνα πάντα με τον ίδιο!

 Εξήγησε ότι σκάγια κυνηγών βρήκαν πορσελάνινο μονωτή που βρισκόταν σε κολόνα, σιγά σιγά εκδηλώθηκε η φωτιά, η οποία έκαψε ολοσχερώς την κολόνα, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να επακολουθήσει η διακοπή ρεύματος.
 Πριν λίγες μέρες για τα ίδια αίτια είχαν πολύωρο black out στην Ν. Ηρακλείτσα. του ίδιου Δήμου από καταστροφή 2 μονωτήρων μέσης τάσης κοντά στο Ινστιτούτο Αλιευτικών Ερευνών.

Το συμπέρασμα του ΔΕΔΔΗΕ στην έρευνα της αιτίας της πολύωρης διακοπής είναι ότι αφού οι μονωτήρες δεν παρουσιάζουν βλάβες και όπως λέγεται δεν έχουν όριο ζωής πιθανότερη αιτία είναι να πυροβολήθηκαν από κυνηγούς που κυκλοφορούν στη περιοχή.