Τέλος στη συνεργασία τους με την Πολιτική Προστασία βάζουν οι Κ.Σ.


 Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι της χώρας, ο ένας μετά τον άλλο, ανακοίνωσαν την απόφασή τους να αναστείλουν κάθε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και άλλους φορείς του δημοσίου.

Αντιδρούν στη συνεχιζόμενη, άδικη απαγόρευση μετακίνησης για κυνήγι η οποία είναι και ζημιογόνα για μια σειρά από οικονομικές δραστηριότητες. 

Αυτή η "ρατσιστική, ιδεοληπτική και στοχοποιημένη επίθεση από την κυβέρνηση, εναντίον της κυνηγετικής δραστηριότητας" αναγκάζει τους  Κ.Σ. να αναστέλλουν τη συμμετοχή των μελών τους από τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας, από τα συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων, συνεργεία για την συλλογή δειγμάτων αλεπούς για λύσσα και δειγματολήψειων  για την γρίπη των πτηνών Η5Ν1 και άλλα μολυσματικά νοσήματα. 

Αυτό που κάνουμε είναι σπορ Οι κυνηγοί που δήλωναν “παρόντες” μέσω των συλλόγων τους σε όλες τις δραστηριότητες της Πολιτικής Προστασίας, όπως σε περιπολίες κατά την αντιπυρική περίοδο, πλέον θα απέχουν μέχρι νεοτέρας, αναφέρει στο GRTimes.gr, o πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγιάς και Περιχώρων, Νίκος Τσιαγκάλης. 

 “Το κυνήγι θεωρείται τυπικά και ουσιαστικά ως άθληση και είναι σαν να λέμε ότι επιτρέπονται όλα τα αθλήματα, εκτός π.χ. του μπάσκετ. Τους ενοχλεί η πράξη φαίνεται και γι’ αυτό πήραμε την απόφαση να απέχουμε από όλες αυτές τις δραστηριότητες που μας χρειαζόταν το κράτος. Όχι μόνο ο δικός μας Σύλλογος, έχει γίνει μια πολύ μεγάλη κινητοποίηση από όλους τους Συλλόγους και το ξεκινήσαμε ως μια απλή ένδειξη διαμαρτυρίας, μήπως και μπορέσουμε να κάνουμε κάτι για αυτήν την αδικία”, ανέφερε ο κ. Τσιαγκάλης. 

Ο ίδιος τονίζει πως οι κυνηγοί πληρώνουν άδειες και ενισχύουν μια σειρά από οικονομικές δραστηριότητες, διαθέτοντας χρήματα σε καύσιμα, σκυλοτροφές, καταλύματα, ταβέρνες, προσθέτοντας πως πέρα από αυτό, πάντοτε συνέβαλλαν στην αντιμετώπιση κρίσεων όπως τη γρίπη των πτηνών και στον περιορισμό των αγριογούρουνων για να εμποδιστεί η διασπορά της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, αλλά και όπου αλλού χρειαζόταν. 

 Μέχρι στιγμής, στη διαμαρτυρία συμμετέχουν επίσημα ή ανεπίσημα και οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι Ελασσόνας, Δεσκάτης, Λάρισας, Καρδίτσας, Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων, Κιλκίς, Κατερίνης, Αιγινίου, Μελίκης, Σερρών και Καβάλας.Η ανακοίνωση όλων των Κ.Σ. είναι η ίδια

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου ο Κυνηγετικός Σύλλογος ..... αναστέλλει τη συμμετοχή των μελών του από τις δράσεις της Γεν. Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τα συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων, τα συνεργεία για την συλλογή δειγμάτων αλεπούς για λύσσα, όπως επίσης και δειγμάτων για την γρίπη των πτηνών Η5Ν1

Με αυτή την ενέργεια η οποία αποτελεί την ελάχιστη αντίδραση στην ρατσιστική αντικυνηγετική και στοχοποιημένη επίθεση εναντίον της κυνηγετικής δραστηριότητας από την Κυβέρνηση, με την αναίτια απαγόρευση μετακίνησης για κυνήγι σε αντίθεση με τα υπόλοιπα αθλήματα πεζοπορία, ορειβασία, ποδήλατο βουνού, μηχανάκια κρος και άλλες αθλητικές δραστηριότητες να βρίσκονται σε πλήρη εξάσκηση με μοναδικό κριτήριο το όπλο.
Ζητούμε ισονομία και δικαίωση με την άμεση άρση απαγόρευσης μετακίνησης των Κυνηγών ώστε μαζί με όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους, να μπορούν να χαρούν την σωματική και ψυχική ηρεμία που τόσο χρειάζονται σε αυτή την δύσκολη χρονική περίοδο που διανύουμε κάτι που μπορεί να προσφέρει μόνο το βουνό και η φύση.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

1 Σχόλια

  1. ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΕΖΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΟΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή