Η πραγματικότητα πίσω από τα φαινόμενα


Έξαλοι οι vegans με την πασχαλινή διαφήμιση των Jumbo.

Ο Τάσος Μπουγάς ως πρωταγωνιστής, σε ρόλο Αστροναύτη αναγκάζεται να μετοικίσει στο Φεγγάρι, για να σουβλίσει το πασχαλινό αρνί καθώς σύμφωνα με το σενάριο εκδιώχθηκε από τη Γη από τους… vegans. 

Τραγουδάει μία διασκευή του τραγουδιού της Νατάσας Θεοδωρίδου «Φεγγάρι μου»:
 «Φεγγάρι εδώ θα ψήσω τον αμνό, γιατί οι vegans με ‘διωξαν απ’ τη Γη μου. Ελάτε κόσμε μου εγώ κερνώ, γιατί είμαι φύλακας και άγγελος του εθίμου. Moon-dance. Γι’ αυτούς η τσίκνα είναι ντεμοντέ, για μένα eau de cologne πολυτελείας. 
Ελάτε ψήστες μου, καμάρια του λαού μες το ντουμάνι να πνιγεί ο γαλαξίας». 
 
Ο Τάσος Μπουγάς, κρατώντας μία λαμπάδα μπριζόλα, ζητά από τους vegans να μείνουν μακριά και αγαπημένοι, ενώ την ίδια στιγμής θεατής όλου αυτού είναι ένας νεαρός vegan, ο οποίος κρατά μια λαμπάδα μαρούλι και τρώει από αυτό. 
Φυσικά τα αρνητικά σχόλια των vegan στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έπεσαν «βροχή». 

Δείτε το σχετικό βίντεο:


Ερμηνεύοντας όμως με πιο ψύχραιμη ματιά τα γεγονότα, καταλαβαίνουμε πως αυτή η διαφήμιση μόνο καλό κάνει στους vegans.

Tα αρνητικά διαφημιστικά μηνύματα θεωρούνται, στην πολιτική τηλεοπτική διαφήμιση, πιο αποτελεσματικά από τα θετικά διότι αποτυπώνεται καλύτερα στη μνήμη και περνούν το μήνυμα με λιγότερες επαναλήψεις.

 Ο Τάσος Μπουγας και τα Jumbo με αυτη τη διαφήμιση φέρνουν τους Vegans στην επικαιρότητα και τους δίνουν αφορμή για δημόσιες τοποθετήσεις και αντιπαραθέσεις.
 Αυτά αναπαράγονται στα Μέσα βοηθόντας έτσι εμμέσως τους Vegans να προβάλλουν φιλοσοφία τους και να περάσουν το μήνυμα τους στο κοινό.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια